Skadad Ovetjkin avstår hockey-VM

Foto: GETTY IMAGES

avPelle Strandman

HOCKEY

Washington Capitals uttåg ur Stanley Cup betyder normalt att Aleksandr Ovetjkin flygs till hockey-VM.

I år blir det dock inget spel i mästerskapet för superstjärnan.

Det ryska hockeyförbundet bekräftar att 31-åringen tackar nej till deltagande på grund av en skada.

I natt blev det klart att Washington Capitals, precis som förra året, åkte ur slutspelet i NHL i den andra omgången.

Detta i en avgörande game 7 mot Pittsburgh Penguins.

I det ryska VM-laget har det under tiden funnits tre lediga platser i spelartruppen – dessa reserverade för Capitals-trion Jevgenij Kuznetsov, Dmitrij Orlov och Aleksandr Ovetjkin.

För ovanlighetens skull blir det dock inte något VM-deltagande för den sistnämnde. Ovetjkin, som tidigare har deltagit i tolv mästerskap, tvingas i år kasta in handduken på grund av en underkroppsskada.

Detta bekräftar det ryska hockeyförbundet.

Fyra raka segrar

Det ryska landslagets tränare har kallat in två stycken Washington Capitals-spelare till VM-truppen: backen Dmitrij Orlov och forwarden Jevgenij Kuznetsov”, skriver förbundet på sin hemsida och tillägger:

Forwarden Aleksandr Ovetjkin kan inte delta i VM på grund av en underkroppsskada. Tränarna för ryska landslaget har kontaktat de tre Washington-spelarna och alla gick med på att spela turneringen. Under en konversation med tränarna har Aleksandr Ovetjkin konstaterat att han är redo att ansluta till laget omedelbart som han alltid gör. Men han vill inte svika laget efter att ha avslutat slutspelet med att spela med smärtstillande sprutor”.

Ryssland har fyra raka segrar i VM och slog på torsdagseftermiddagen Danmark med 3–0. Detta efter att samtliga mål gjorts inom loppet av en minut och tio sekunder (!) i den andra perioden.

ARTIKELN HANDLAR OM