Sjunde raka förlusten för Färjestad

HOCKEY

KARLSTAD. Sjunde raka förlusten.

Krisen i Färjestad fortsätter efter förlusten mot Frölunda.

– Jag lider med gubbarna, säger tränaren Johan Pennerborn.

Färjestad tillhör ett av seriens mest formsvaga lag och har tappat flera placeringar i SHL-tabellen. Inför matchen mot Frölunda hade FBK åkt på sex tuffa förlustsmällar. Nu utökades kräftgången till sju raka matcher utan seger, efter 1-2-förlusten i förlängningen mot Frölunda. Säsongen 1994/1995 åkte Färjestad på nio raka förluster - det är klubbrekord i antal spelade matcher utan seger. Nu är man alltså uppe i sju raka utan tre poäng.

”Inte alls nöjda”

Färjestad väljer dock att se sakligt på situationen - trots att man är inne i en extremt tuff situation. 

– Vi är inte på något sätt nöjda med den här streaken. Men jag tycker samtidigt att vi närmar oss en seger, och det märktes mot Frölunda, säger tränaren Johan Pennerborn.

Vad är det som har hänt med Färjestad jämfört med i höstas?

– Vi saknar spelare, det går inte att komma i från. Men vi har det lag vi har för dagen och vi kan inte ägna tid åt de spelare vi saknar. Samtidigt har vi genomgått en stor förändring i klubben.

Du som huvudtränare, känner du dig stressad över situationen?

– Jag känner att jag har ett stort ansvar och det kommer jag också att ta, och inte bara att ha. Men nej, jag är inte stressad men jag lider med gubbarna. Mot Frölunda stod vi för en bra prestation i 60 minuter. Fortsätter vi med den inställningen och den attityden så kommer det att lossna, säger Pennerborn.

Lagkaptenen Alexander Johansson:

– Vi måste se både kritiskt och nyktert på detta. Det gäller att analysera spelet, hur kan vi bli bättre? Nu mot Frölunda så tycker jag faktiskt inte att saknas så mycket från att vi ska göra en kanonmatch.

”Inget fel på disciplinen”

Assisterande tränaren Gereon Dahlgren är inne på samma spår.

– Det är inget fel prestationen eller disciplinen. Alla i laget kommer med huvudet högt varje match.

Färjestad tog ledningen via Dick Axelssons beslutsamma agerande i powerplay i den andra perioden. Trots en flera kvalificerade målchanser så lyckades inte FBK utöka till 2-0. Istället var det Frölunda som både kom i kapp och till slut avgjorde mötet i förlängningen. Stor matchhjälte blev Carl Grundström när han prickade in 1-2 framspelad av Christoffer Ehn och Matt Donovan. 

– Jag kände inte alls igenom oss i spelet utan puck. Men jag är väldigt nöjd med vårt tålamod som vi visade upp i 60 minuter, säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundeskog. 

ARTIKELN HANDLAR OM