Uppgifter: Sedinarna spelar en säsong till

Foto: AFTONBLADET

avMartin Tolén

HOCKEY

Tvillingarna Henrik och Daniel Sedin stannar i Vancouver.

Enligt Sportsnets Chris Johnston förlänger 37-åringarna sina kontrakt med ett år.

– De vill komma tillbaka för en artonde NHL-säsong, säger Johnston.

Tvillingbröderna Henrik och Daniel Sedin, 37, har utgående kontrakt med Vancouver Canucks.

Redan inför säsongen talade bröderna om att det kunde bli deras sista.

– Efter säsongen, när vi vet hur vi känner och de vet hur de vill ha det, blir det diskussioner. Det kanske tar slut efter den här säsongen, eller så spelar vi kanske två år till, sa Daniel.

– Det är både upp till oss och dem. Det beror på var laget står och om det går åt rätt håll. Vill de satsa nytt och ungt kanske två 38-åringar inte är vad de vill ha. Det är upp till oss att visa att vi fortfarande kan spela, fortsatte Henrik.

”Gör en 18:e säsong”

Och nu uppges bröderna ha fattat ett beslut.

Henrik, lagkapten i klubben sedan 2010, och Daniel, som nådde 1000-poängsklubben tidigare den här säsongen, förlänger sina kontrakt med ett år, enligt Sportsnets Chris Johnston.

– Det låter som att de vill spela ett år till. Produktionen från dem har varit bra, båda ligger på ett snitt som ger dem över 50 poäng, säger han i programmet ”Headlines” enligt Hockeysverige.

Duon inledde sina karriär i Canucks säsongen 2000/2001 och har klargjort att de inte tänker spela för någon annan klubb än Vancouver.

– Det har inte varit något kontraktsprat än. Men i denna stund låter det som att de vill komma tillbaka för en artonde NHL-säsong, säger Johnston.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM