Gustavssons succé fortsätter

LULEÅ. Filip Gustavsson var fenomenal i junior-VM. Och succén fortsätter i SHL.

Däremot verkar det stört omöjligt att få hålla nollan.

– Men snart kommer den. Nu var det bara typ 20 sekunder kvar, säger han med ett leende.

Luleås målvaktstalang har varit en ganska klar tvåa efter Joel Lassinantti under säsongen. Men hans grymma insats i USA under junior-VM förändrade mycket, inte minst självförtroendet.

- Jag spelade bra där och vi vann alla matcher. Det kändes bara bättre och bättre och sedan var det bara att fortsätta när jag kom hit. Jag har fått spela mycket här också.

Mot Färjestad gjorde Filip Gustavsson en mängd högklassiga räddningar och såg äntligen ut att få hålla nollan. Men det är som om det har gått troll idet.

– Det var ju surt. Jag har haft en där de gjort mål när det var 1.10 kvar. En när det var 1.50. Och nu var det bara 20 sekunder kvar. Nu måste jag få hålla nollan snart.

”Ingen baggis att slå ut honom”

Men Fabian Zetterlunds snygga mål var mest knäckande för Gustavsson. För matchen betydde det ingenting. Luleå vann med klara 4-1 och tog sin första trepoängare under 2018.

Och det var femte raka matchen där laget tog poäng – mycket tack vare Gustavsson.

– Får man spela flera matcher i rad är det lättare att komma in i det. Det blir match på match i stället för att du ska känna att du måste in och visa så att du får spela igen. Och vill du ta över jobbet och spela alla matcher måste du ju spela bra hela tiden.

Och du har en hård konkurrent i Joel Lassinantti?

- Ja, det är verkligen ingen baggis att slå ut honom. Vi har en tuff kamp och vi har en hård konkurrens. Det gäller hela laget, sedan vi fått tillbaka skadade spelare.

Det märks också på Luleås slagstyrka och bredd. Alla fyra kedjor hotar, poängen trillar in och nu har man rejält häng på en plats bland de sex bästa.

Det är varningstriangel kring Luleå just nu – inte minst tack vare Filip Gustavsson.

Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!