Här är Damkronornas OS-trupp

avSportbladet.se

HOCKEY

Damkronornas OS-trupp är presenterad.

Laget som åker till Sydkorea innehåller hela tolv (!) olympiska debutanter.

Bland andra 17-åriga Maja Nylén-Persson – släkt med Nicklas Lidström.

Damkronorna jagar medalj i OS och i dag presenterade förbundskaptenen Leif Boork truppen som reser till Sydkorea i början av februari.

Den var ganska väntad med tanke på att truppen är i närmast identisk med laget som nyligen föll i finalen mot Ryssland i Womens Nations Cup.

Enda undantaget, och det enda som egentligen kan kategoriseras skräll, är att Djurgårdens VM-back, Jessica Adolfsson, petas och i stället plockar Boork in 17-åriga Maja Nylén-Persson – till vardags back i Leksand – och vars mamma är syssling till legendaren Nicklas Lidström.

– Hon (Maja) har fått någon gen därifrån, konstaterar Boork.

Inleder mot Japan

Och eftersom Adolfsson petas har svenska mästarna endast två bidrag i OS-truppen som i övrigt innehåller hela tolv OS-debutanter.

Damkronorna spelar två träningsmatcher på plats i Sydkorea, mot värdnationen 4 februari och mot Ryssland (som sannolikt kommer att delta under neutral flagg) den 6 februari.

Sedan startar slaget om medaljerna med OS-premiär mot Japan den 10 februari.

Övriga lag i Sveriges grupp (B) är Sydkorea och Schweiz.

– Det är viktigt att vi håller oss skadefria fram till OS. Vi har en kärna som varit med länge, men inte så många andra sådana att plocka in, säger Boork.

Så många OS-guld vinner Sverige 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM