SHL Svenska hockeyligan

Silfverberg hjälte framför scouterna

Av: 

Anders Sundin

HOCKEY

”Kunde inte valt bättre tillfälle”

Jakob Silfverberg blev tvåmålskytt.

Jakob Silfverberg blev tvåmålskytt.

Foto: Pernilla Wahlman

GÄVLE. Jakob Silfverberg var guld värd för Brynäs när han sköt laget till slutspel. Framför ögonen på mängder med NHL-scouter.

– Jag hörde att de var på plats, så jag kunde inte ha valt ett bättre tillfälle, säger Jacob Silfverberg.

Äpplet faller inte långt från trädet brukar det heta. Jakobs pappa Jan-Erik Silfverberg och spelade 385 matcher i Brynäs och var med och spelade hem fyra SM-guld. Farbror Conny hann med 441 matcher och ett SM-guld.

– Det var lite av en tyngd som släppte från mina axlar när jag fick göra mitt första mål, jag har varit nära så många gånger, säger Jakob Silfverberg, 18, som gjorde sitt andra mål av bara farten och såg till att Brynäs gick från 2–2 till 4-2 och stängde matchen.

”Mål att bli draftad”

– Det har gått bra för honom i Brynäs och ungdomslandslagen så vi har kollat in honom ett tag. Härligt att han kan göra två mål i en sådan här viktig match också. Det är klart att han är intressant för oss, säger Allvin.

– Mitt mål är att bli draftad, men det spelar ingen roll vilket lag det blir, alla lag i NHL är coola, säger Jakob Silfverberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan