KHL

Fick puck i huvudet – vårdas på sjukhus

Av: 

Nils-Petter Dufva

HOCKEY

Tung skada för Åkerman

Johan Åkerman riskerar att missa inledningen av Gagarin Cup.

Orsak?

En puck i huvudet.

Kritiserad, bänkad – och nu skottskadad. Johan Åkerman har det inte lätt borta i Ryssland.

Enligt den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti inträffade missödet på Lokomotiv Jaroslavls träning inför tisdagens möte mot Metallurg Magnitogorsk.

Ett missriktat skott från en lagkamrat träffade Åkerman i huvudet och orsakade en hjärnskakning. Sedan olyckan har han varit inlagt på sjukhus och riskerar att missa inledningen av Gagarin Cup.

Skadan är inte Åkermans första motgång under debutsäsongen i KHL. På 47 matcher har det blivit mediokra tolv poäng och vid ett par tillfällen har han blivit ställd utanför laguppställningen.

Börjat träna igen

För övriga svenskar på KHL:s skadelista går det framåt. Nils Ekman har börjat träna med sitt SKA S:t Petersburg efter nyckelbensskadan som hållit honom borta från spel i över en månads tid.

Även för Magnus Johansson finns det hopp. De första rapporterna var att säsongen var över, men beslutet att avstå från operation kan rädda säsongen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

KHL