Effektivt HV knäckte Dif

avDaniel Sjöberg

HOCKEY

Powerplay mästarnas vapen

Situationen och målet som fick känslorna att svalla.

Utvisningarna kostade för mycket.

Svenska mästarna HV71 var för effektiva för Djurgården.

Därför vann gästerna med 5–3.

– De är ett riktigt bra lag, säger Djurgårdstränaren Michael Johansson till PPV.

Det blev en intensiv match mellan Djurgården och HV71 som innehöll det mesta, inklusive en omspolning. Det efter en omdiskuterade situation som blev matchavgörande. Vid ställningen 4–2 fick HV71 chansen i spel fem mot fyra. Då hamnade HV:s Johan Davidsson och Djurgårdens Jimmy Ölvestad i bråk. Ölvestad höll fast i Davidsson som svarade med att slå med både klubban och knytnäven i ryggen på Ölvestad. I samband med det fick Pasi Puistola chansen och tog den när han sköt 5–2.

Ilska gav omspolning

Djurgårdsklacken reagerade med ilska och började kasta in saker på isen. Domaren Ulf Rönnmark beordade omspolning med en kvart kvar att spela.

– Det kunde ha varit en dubbelutvisning, Uffe hade en tuff match i dag, säger Michael Johansson till PPV.

Efter det målet var Djurgåden ett besegrat lag och det var tredje förlusten mot HV71 på hemmaplan den här säsongen. Det som sänkte hemmalaget var utvisningarna. Så fort gästerna fick chansen att spela fem mot fyra så tog de vara på den möjligheten.

– De är ett riktigt bra lag och i dag var de riktigt effektiva också, säger Johansson.

Två av målen gjordes av Martin Törnberg som därmed har hittat rätt nio gånger i powerplay den här säsongen.

– Vi har tränat mycket, vi har spelat mycket ihop och vi vet vad som händer hela tiden även om det var ett lite turligt mål. Vi vet vad vi ska göra, säger Thörnberg till PPV efter sin första fullträff.

Avgörs i slutet

Djurgården ryckte upp sig rejält i andra perioden då de gick ikapp till 2–2 innan Johan Lindström kunde skjuta 3–2 ur ingenting. I den tredje kom så det definitiva rycket och HV utmanar därmed om seriesegern på allvar. För Djurgården innebär förlusten att hotet om kvalserien lever i allra högsta grad. Detsamma gäller drömmen om slutspel och Michael Johansson tror sig veta när avgörandet kommer.

– Förmodligen ända in på målsnöret. Det gäller bara att få alla hela nu, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM