NHL

Stjärnornas krig

HOCKEY

Ovetjkin och Crosby rök i hop.

Här är NHL:s svar på Stjärnornas krig. Rivaliteten mellan Washingtons Aleksandr Ovetjkin och Pittsburghs Sidney Crosby nådde en helt ny nivå på söndagskvällen. Superstjärnornas heta duell överskuggade helt Washingtons 5-2-seger.

– Han är en bra spelare, men han snackar alldeles för mycket, säger Ovetjkin om Crosby.

Washingtons Aleksandr Ovetjkin och Pittsburghs Sidney Crosby växlar några ord under nattens match.
Washingtons Aleksandr Ovetjkin och Pittsburghs Sidney Crosby växlar några ord under nattens match.

2005 debuterade Aleksandr Ovetjkin och Sidney Crosby i NHL. Sedan dess har de ständigt varit föremål för jämförelser om vem av dem som egentligen är ligans främsta spelare. Att döma av söndagens uppgörelse har rivaliteten mellan stjärnorna förvandlats till något personligt. De gillar helt enkelt inte varandra.

Sent i den andra perioden av matchen höll Ovetjkin och Crosby på att ryka ihop alldeles vid Washingtons avbytarbås. Linjedomaren Greg Devorski fick gå in och separera duon sedan Ovetjkin tryckt hjälmen av Crosby. Medan Pittsburghkaptenen eskorterades från platsen vinkade Aleksandr Ovetjkin hånfullt till honom.

– Jag åkte bara mot vårt bås när han tryckte till mig i ryggen, så jag knuffade tillbaka. Det är hockey. Han gillar ju att åka runt och trycka till folk, säger Sidney Crosby till AP om incidenten och erkänner att han inte är något större fan av Ovetjkins teatraliska stil på isen.

– Vissa gillar den, andra inte. Personligen gillar jag den inte.

Snabb erplik

Aleksandr Ovetjkin, som gjorde ett av målen i matchen, är inte sen att komma med en replik.

– Det är mitt spel, gillar han det inte är det hans problem, säger ryssen, som har sin åsikt om Crosby glasklar.

– Vad jag har att säga om honom? Han är en bra spelare, men han snackar alldeles för mycket.

Publiken i Washington eldades på av duellen mellan isens största aktörer. Capitals coach Bruce Boudreau tror just därför att rivaliteten mellan de båda megastjärnorna är bra för sporten.

– Det ger en extra krydda, underhållning och får blodet att koka litegrann. Och får det Alex lite mer uppspelt är det bara bra för oss.

Ulf Bodin

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL