Frölunda HC

Stjärnorna som kan lämna Frölunda

Av: 

Henrik Lundgren

HOCKEY

Sportbladet sammanställer

GÖTEBORG. Utslagna i kvartsfinalen.

Nu tappar Frölunda minst tre stjärnor - men betydligt fler nyckelspelare kan försvinna.

0-2 i den sjunde och avgörande matchen mot Linköping. Nu väntar sommaruppehåll för spelarna och Roger Rönnberg, men Frölundatränaren riskerar att få starta om med ett till stora delar nytt lag till hösten.

Unga stjärnspelare som John Klingberg, Alexander Wennberg, Andreas Johnson och Sebastian Collberg är alla draftade av NHL-lag. Klingberg och Collberg är redan klara för NHL-flytt och måltjuven Dick Axelsson är också i princip klar för Davos. KHL-klubbar har ögonen på Mathis Olimb.

Har imponerat

Andreas Johnson har imponerat stort under säsongen, även om slutdelen varit mindre lyckad. Han förlängde kontraktet med ytterligare två år för en månad sedan, men är draftad av Toronto.

– Det är verkligen kul att det är klart med två nya år i Frölunda. Jag kan ju se och känna att det är en väldigt bra plats att utvecklas på, sa han till klubbens hemsida i samband med kontraktsskrivandet.

Kan lämna för NHL

Alexander Wennberg var strålande under JVM och Columbus har inte gjort någon hemlighet av att de vill skriva kontrakt med honom i sommar.

Sebastian Collberg är redan förlorad för Frölunda. Draftad av Montreal sedan tidigare, men bortbytt till New York Islanders för ett par veckor sedan. Han har redan gjort klart att han sticker till NHL så fort säsongen är slut.

– Det ska bli väldigt kul och jag tror att den hockeyn passar mig bättre som spelare, sa han nyligen till GP.

På nyförvärvssidan är Elias Fälth i princip klar för en flytt från HV71, liksom Morabacken Lukas Bengtsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Frölunda HC