Frölunda blixtlånar allsvensk målspruta

HOCKEY

Landslagsuppehåll och skador har utarmat Frölundas European Trophy-trupp.

Nu lånar man in Karlskronas målspruta Jordan Smotherman, 27, till truppen.

– Det här blir en kul utmaning, säger Karlskronaspelaren.

Frölunda har svårt att knåpa ihop en full trupp till European Trophy. Sju man är på landslagsupdrag för Tre Kronor eller juniorkronorna och dessutom är Max Görtz, Nicklas Lasu (skadade) och Jonas Ahnelöv (ska bli pappa) inte med truppen till Berlin.

Frölunda har tagit hem nästan alla unga utlånade spelare, värvat Moras Mikael Wikstrand och nu på onsdagskvällen lades sista pusselbiten till European Trophy-pusslet när man blixtlånade Karlskronas Jordan Smotherman. 

– Smotherman är en stor och rejäl spelare med stor erfarenhet som kommer hjälpa oss att vinna kamperna runt mål och skapa offensiva chanser, säger sportchef Christian Lechtaler till klubbens hemsida.

Flyger direkt

Smotherman var med och förlorade Karlskronas bortamatch mot Asplöven i Haparanda på onsdagen och får nu skynda sig till Berlin.

– Jordan flyger ner till Berlin på torsdagen och kommer spela matchen mot Färjestad, säger Lechtaler.

Jordan Smotherman:

– Det här blir en kul utmaning och lite extra erfarenhet med den internationella hockeyn. Första matchen lär bli het, Frölunda och Färjestad har jag hört brukar vara heta matcher. Det gillar jag, säger han. 

Den 27-årige KHK-forwarden har hittills i år gjort 28 (16+12) poäng på lika många matcher. Med 16 mål är han fyra i hela allsvenskans målliga.

ARTIKELN HANDLAR OM