HV värvar Växjöback

Kristofer Berglund
Kristofer Berglund

Kristofer Berglund lämnar Växjö – men inte Småland.

Backen är klar för HV71.

– Kristofer var en Växjös bästa backar under slutspelet, säger HV:s general manager Ola Thorwalls till klubbens hemsida.

Kristofer Berglund kom till Växjö från Färjestad inför förra säsongen. Backen har gjort två år i klubben och stått för totalt 17 poäng. Men nu går flyttlasset vidare. Berglunds nya klubb blir HV71. I dag presenterade HV värvningen på sin hemsida.

– Kristofer var en Växjös bästa backar under slutspelet och en av de spelarna som hade mest istid. Han besitter både offensiva och defensiva kvaliteter och kommer att bli väldigt nyttig för oss, säger Ola Thorwalls till hemsidan.

Axelskadad

Berglund har gjort nio landskamper för Tre Kronor och även spelat i juniorlandslaget. Men backen kommer till Jönköping med en skadad axel. I dagarna ska Berglund göra ett ingrepp i axeln men HV meddelar att 25-åringen kommer att vara fullt återställd lagom till säsongsstarten i höst.

– Jättekul att få chansen att spela i HV71. Det har alltid varit roligt att spela mot HV71 och det kommer att vara ännu roligare att spela för klubben, säger Berglund.

Silly season-läget i ALLA tolv SHL-klubbar – klicka här!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN