Erik Karlsson om VM: Är jag fräsch och motiverad...

Ottawa vann framför förbundskaptenen

NEW YORK. Pär Mårts och Richard Grönborg såg Erik Karlsson, Mika Zibanejad och Robin Lehner förstöra festen för New York Rangers på Madison Square Garden i natt.

Nu hoppas de att de vill göra detsamma mot Tre Kronors motståndare i VM i Minsk i maj.

Men de får vackert vänta på besked.

– Jag kommer nog inte att kunna ta det beslutet ens i samband med att vår säsong är över. Jag måste känna efter och se hur det är med kroppen, säger Karlsson till Sportbladet efter 3-2-segern.

New York Rangers hade tänkt säkra sin slutspelsplats hemma mot Ottawa i natt – därtill hade de behövt en poäng – men det blev det alltså ingenting av med.

Senators gjorde sin bästa match på över en månad och vann tämligen rättvist med 3-2.

– Ja, alla gjorde sitt jobb och spelade bra idag. Vi har sett fram emot att få åka till New York, det är första gången i år, och var riktigt jäkla taggade, säger Erik Karlsson när vi träffar honom efteråt.

”Storartade räddningar”

Han fortsätter:

– Jag tycker även Rangers var bra och de hade några chanser att kvittera på slutet, men Robin (Lehner) gjorde några riktigt storartade räddningar ikväll.

Ja, för andra gången på ett år fick den unge svenske Senators-keepern vinna mot läromästaren Henrik Lundqvist på självaste Garden – och det kändes förstås gott

– Ja, Henrik är en förebild så det är alltid speciellt och roligt att spela mot honom. Jag är nöjd, de senaste fem matcherna har det känts helt okej, säger Robin.

”De är alla aktuella”

På läktaren satt Pär Mårts och Richard Grönborg och gillade vad de såg av svenskarna på isen.

Nu hoppas de att framförallt Erik men även Lehner och Mika Zibanejad, som gjorde sitt sextonde mål för säsongen mot Rangers, vill komma och spela VM i Minsk i maj.

– De är alla aktuella, absolut. Vi ska träffa dem under söndagen och får höra hur de känner då, säger Mårts.

Tre Kronor-ledningen ska dock inte räkna med några klara besked på en gång.

– Jag kommer nog inte att kunna ta ett beslut ens när vi spelat färdigt de fyra matcher som återstår. Jag måste känna efter hur det är med kroppen, det har har varit en lång säsong och jag känner mig lite sliten och skulle nog egentligen behöva en lång sommar för att träna och komma tillbaka till formen jag var i innan skadan förra året, säger Erik och fortsätter:

– Men vi får se, känner jag mig fräsch och motiverad åker jag, det är alltid otroligt roligt att spela i landslaget.

”Vill alltid spela med landslaget”

Lehner är inne på samma linje.

– Det är klart man alltid vill spela med landslaget, men jag har haft en del problem med skador under året, så vi får se vad det i så fall är tänkt att jag ska ha för roll och vad Senators tycker, klargör han.

Och Zibanejad ger ungefär samma besked:

– Det är alltid kul att få spela med landslaget, men även jag har varit skadad under året och ska jag åka dit vill jag vara helt frisk så jag inte riskerar några nya skador, säger han.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN