Juniorkronorna

Abrahamsson: Vi spelar ut Kanada utan våra största stjärnor – hur ska detta sluta?

Av: 

Ha Ab

HOCKEY

Jaha, vad ska vi gnälla på den här gången då?

Ingenting.

Möjligtvis att det ser lite för bra ut.

Sportbladets Hans Abrahamsson.
Sportbladets Hans Abrahamsson.

Juniorkronorna spelar ut Kanada i genrepet inför JVM och man gör det utan sina två största stjärnor, Elias Lindholm och Filip Forsberg.

Var ska det här sluta?

Sverige går i alla fall in i turneringen som den tyngsta favoriten och sedan återstår att se om de kan leva upp till det.

Men får Rikard Grönborg ut max av Elias Lindholm och Filip Forsberg har jag svårt att se något som kan stoppa det här laget. Insatsen mot Kanada var ett styrkebesked och en match som Sverige dominerade från början till slut. De vann i stort sett alla kamper på isen och gav aldrig ­Kanada någon chans att få komma in i matchen.

Anton Karlsson en publikfavorit

Nu ska Rikard Grönborg plocka bort två backar och två forwards från truppen och han har sannerligen inget lätt jobb framför sig. Backen Robin Norell och forwarden Anton Karlsson har varit två spelare som legat i farozonen, men mot Kanada spelade nog båda till sig en JVM-biljett.

Framför allt blott 17-årige Anton Karlsson var det riktigt kul att se. Han var bra i de byten han fick mot USA och i kväll visade han noll respekt för kanadensarna.

Han spelade fysiskt så fort han fick chansen och den retade gallfeber på sina äldre motståndare.

En blivande publikfavorit i hemmaturneringen.

Värre var det för Antons brorsa Erik som åkte på en ful knätackling av kanadensiske backen Matt Dumba. Solklart matchstraff och jag protesterar inte om Dumba stängs av i någon match. Den typen av tacklingar kan lätt förstöra en säsong för en som träffas.

Det betyder ingenting

Nu kom segrarna mot USA och Kanada i träningsmatcher och betyder ingenting, mer än en boost för självförtroendet, när turneringen startar på annandagen. Finland vann båda sina matcher mot USA och Kanada för ett år sedan och floppade sedan tungt i Ufa.

Nu har jag svårt att den risken finns för det här svenska laget.Det känns homogent rakt igenom och för att understryka det gick tilltänkte andremålvakten Marcus Högberg in och höll nollan mot Kanada.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Juniorkronorna