Gjorde första målet i NHL på över fyra år

HOCKEY

Efter 196 mållösa matcher: ”Det var längesen”

Foto: John Scott bröt måltorkan efter 196 matcher.

För ett par dagar sedan vann de efter att Phoenix-målvakten Mike Smith backat in i målet med pucken i byxorna.

I natt fick Buffalo Sabres på nytt fira ett minst sagt oväntat mål.

Busen John Scott – även känd som "köttskallen" efter ett uttalande från expertkommentatorn Mike Milbury – nätade för första gången på fyra år.

– Det var längesen, säger John Scott enligt nhl.com.

Buffalo Sabres är överlägset sämst i NHL på att göra mål. När de väl hittar nätet har det dock en tendens att vara något utöver det vanliga.

I den sista matchen innan juluppehållet segrade ligajumbon i förlängningen efter att Phoenix-målvakten Mike Smith backat in med pucken i målet sedan den fastnat i hans byxor.

I natt fick Buffalo-spelarna fira ett oväntat mål igen.

”Speciella saker i den här arenan”

Efter att ha gått mållös i över fyra år, och totalt 196 matcher, slog John Scott in en retur i öppet mål och åkte sedan skrattande mot avbytarbåset där han möttes av stort jubel från lagkamraterna.

– De hade hoppats lite på att jag skulle göra ett i de kommande matcherna. Det var längesen, säger John Scott enligt nhl.com.

– Det var ett skönt mål… jag verkar göra speciella saker i den här arenan, fortsätter Scott.

31-åringen är annars känd som en buse och blev i inledningen av säsongen avstängd i sju matcher efter att ha knockat Bostons svenske stjärna Loui Eriksson med en armbåge i huvudet.

– Det är ren skandal att en köttskalle som John Scott överhuvudtaget får spela i NHL, rasade expertkommentatorn Mike Milbury.

Forwardsbjässen, som mäter 201 centimeter och väger 115 kilo, har även hunnit med en fajt mot Douglas Murray den här säsongen.

– Det är den tuffaste fajt jag har gått, sa Murray till Sportbladet.

Förlorade på straffar

Efter Scotts mål vände Toronto matchen med tre mål i den andra perioden, men i slutsekunderna av ordinarie matchtid räddade lagkaptenen Steve Ott en poäng åt Buffalo med sin 3-3-kvittering. Efter straffar knep dock Toronto extrapoängen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL