Skadan som oroar Tre Kronor

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

INCHEON. Han är Tre Kronors storskytt.

Men under träningen stördes Patrik Hersley av ett skydd som vägrade sitta fast på handen.

– Jag har ett blåmärke som jag inte vill ska växa, men det ska inte vara någon fara med OS, säger Hersley.

Det är överraskande lugnt på skade- och sjukdomsfronten i Tre Kronor.

Inga förkylningar, förutom en lindrig sådan på Linus Omark som missade den sena fredagsträningen. Omark var i stället kvar på hotellet, men enligt lagläkare Björn Waldebäck är det ingen fara.

– Han är inte isolerad, så krasslig är han inte. Det är lugnt, men det är så tidigt att vi säkrar hårt.

Men inga slitna kroppar eller småskador – som det brukar bli när en stor trupp om 25 spelare tampas i tuffa sekvenser på isen.

Den enda som fick behandling och hjälp av ett extra skydd under träningen på fredagen var storskytten Patrik Hersley.

På insidan av vänsterhanden bär Hersley ett stöd, skydd, som ska förhindra att ett blåmärke blir större.

Han åkte flera gånger fram till Tre Kronors physiotherapist Johan Söderström för att få ordning på skyddet. Men det blev aldrig riktigt bra, trots extra lindning och omsorg.

”Bara ett blåmärke”

I slutet av träningen struntade Hersley i skyddet.

– Det är bara en vanlig grej, försöka avlasta trycket från klubban. Det är bara ett blåmärke som jag inte vill ska växa. Det kommer ibland och det är inget som ska störa i OS, säger Hersley, fostrad i Trelleborgs IF och blott den andre vinterolympiern genom tiderna från området.

Han har en speciell roll på OS.

1 av 2 | Foto: Lasse Allard / FOTO:LASSE ALLARD

Bilder backpar i fem mot fem med talangen Rasmus Dahlin och i powerplay ska han och Staffan Kronwall stå på blålinjen bakom Skellefteå-kedjan med Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller. Två fin-fina uppdrag.

– Väldigt kul med OS och laget är fortfarande i en fas där vi försöker hitta rätt på isen och utanför isen försöker vi få goda rutiner med mat och sömn, säger Hersley och syftar på tidsskillnaden mellan Sverige och Sydkorea på åtta timmar.

”Intressant med Rasmus”

Sedan har han också en speciell roll med Dahlin där han blir en mini-pappa till 17-åringen. Hersleys varma barm ska ge trygghet till den gallerförsedda talangen.

– Det är intressant att spela med Rasmus, han tar hand om pucken och startar spelet på ett fint sätt. Han tar hand om Rasmus och lotsar honom i Tre Kronor-djungeln.

– På isen tar han plats, men han bör även göra det vid sidan om. Han är ödmjuk och försynt och jag försöker att få honom att säga vad han tycker och få in honom i gänget, säger Hersley.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!