Publicerad:
Uppdaterad:

Sömnigt i Globen

Publicerad:
Uppdaterad:

All star-match i Globen. Gäääsp.

Lag syd vann. Gäääsp.

Zzzzzzzzzz.

Platt fall för Hirsch och All star-matchen.
Foto: MAGNUS SANDBERG
Platt fall för Hirsch och All star-matchen.

Jag är kanske är gammalmodig och en smula tråkig, men den svenska all star-matchen känns faktiskt urtrist. Två gråa lag, spelare som helst vill tillbringa helgen med familjen och hurtiga kommentatorer som försöker trissa upp stämningen.

Nej, det håller inte. Inte ens som lek.

I Nordamerika fungerar arrangemanget, men så tror folket där att wrestling också är en sport och att höjdpunkten på ett idrottsevenemang är tilltuggen. Och vad är Houkko, Staal och Pettersson mot Lemieux, Sundin och Lindros?

Ingenting.

Många tackade nej

Dessutom tackade nio av de framröstade spelarna nej till matchen i Stockholm, men lita på att alla är med på tisdag när elitserien fortsätter. Vissa skador läker snabbare än andra"

Ändå hade 7 753 personer sökt sig till Globen. De som betalade var förmodligen färre, men ändå - så många satte sig för att se Lag nord spela mot Lag syd i en jippomatch som saknade allt. Trodde i min enfald att spelarna skulle bjuda på sig själv och ge publiken det den vill ha: snygga dragningar, finurliga finter och lite "glimten-i-ögat-hockey".

Behöver jag säga att jag blev besviken. Det roligaste som hände var när domaren Roger Öberg underkände ett mål på grund av hög klubba. Han tog det hela på allvar och det var ju kul i sig.

Inga höjdarjokrar

I andra perioden kom två så kallade jokrar in på isen och visst: Anders Eldebrink och Thomas Gradin må vara gamla hjältar, men ska man inte ta steget fullt ut direkt och ta in spelare som Ulf Sterner och Sven Tumba?

Där pratar vi hjältar modell större.

Matchen då? Lag Syd vann med 10-3 - inte ens siffrorna lyckades lagen snygga till - och förstapriset på 50 000 kronor skänkte spelarna till välgörande ändamål.

Det var en fin gest.

Jag vet inte hur man ska få all star-matchen intressant. Kanske ska svenskarna möta utlänningarna istället, kanske ska förstapriset vara betydligt större eller så kanske man ska lägga ner allt.

Det lutar nog mest åt det sista.

Patrik Thornéus

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN