Agenten: ”Inte sett det sista av dem”

Foto: DARRYL DYCK / TT

avMax Persson

HOCKEY

Henrik och Daniel Sedins inflytande i Vancouver Canucks blir allt mindre och tvillingarnas kontrakt går ut efter säsongen.

Men deras agent, Claes Elefalk, öppnar för en förlängning.

Tidigare under månaden - i bortamatchen mot Nashville - nådde Daniel Sedin, 37, den historiska siffran. Han svarade för poäng nummer 999, 1 000 och 1001 när hans Canucks slog Predators med 5–3.

Han blev då den 87:e spelaren i NHL:s historia att nå milstolpen.

Henrik nådde siffran förra säsongen.

Canucks största genom tiderna

När de väl lämnar den kanadensiska västkuststaden kommer de göra det som Canucks största spelare genom alla tider - och det har under en längre tid spekulerats att den här säsongen blir den sista.

Deras inflytande har blivit allt mindre och för en månad sedan sågades tvillingarna av den nordamerikanska hockeyexperten Jeff Paterson.

– Det är viktigt att inse att dagarna då Sedinarna leder skutan är ett minne blott, sa han på TSN.

Agenten öppnar för förlängning

I vår går deras kontrakt med klubben ut men i en intervju med Hockeynews öppnar tvillingarnas agent för en fortsättning – trots kritiken.

– Jag har frågat dem en hel del om det där och de har sagt att de vill vänta och se hur säsongen går och känner att de kommer ta ett beslut under våren. Min gissning är att vi inte har sett det sista av dem, säger Claes Elefalk.

NHL-svenskarnas alternativa karriärer 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM