Här dyker Zlatan upp på NHL-matchen

Trixade med laget i korridoren

avSimon Sjöstrand

Inte bara fotboll för Zlatan Ibrahimovic.

I natt fanns anfallaren på plats på NHL-mötet mellan Kings och Minnesota Wild.

Där bolltrixade han med Kings-spelarna inför matchen.

Zlatan Ibrahimovic, 36, gjorde bejublad debut i Los Angeles Galaxy förra helgen.

Anfallaren avgjorde derbyt mot LA FC med två mål – det första en halvvolley från 40 meter – och har hyllats stort världen över.

– Fansen krävde något speciellt och jag gav dem Zlatan, sa ”Ibra” efteråt.

Bedriften gjorde att svensken togs ut i ”veckans lag” i MLS, att han blev korad till ”veckans spelare” och i natt blev hans volleymål också utsett till ”veckans mål”.

Trixade i korridoren

Hur Zlatan firade?

Genom att gå på NHL-match.

1 av 3 | Foto: USA TODAY Network / Sipa USA

Svensken fanns på plats i Staples Center för att heja fram Los Angeles Kings i mötet med Minnesota Wild i natt, där han bland annat passade på att värma upp med några av hemmaspelarna.

Anfallaren fångades på film när han trixade med en boll i korridoren tillsammans med spelare som Drew Doughty och Anze Kopitar.

Zlatan lade ut en bild på Instagram där han poserar tillsammans med Kings och 36-åringen uppmärksammades själv inne i arenan. Under ett spelavbrott i början av matchen presenterades Galaxy-stjärnan på jumbotronen och fick ta emot stort jubel från publiken.

”Har tagit hand om mig”

Han intervjuades också av Fox Sports där han berättade att han är glad att vara på plats i Los Angeles och representera LA Galaxy.

– Allt går bra. Klubben har tagit hand om mig och fått mig att känna mig välkommen, säger Zlatan.

Han fick också frågan om hur han ska upprepa succén från debutmatchen.

– Det gäller bara att fortsätta jobba hårt så kommer det andra av sig själv. Jag hoppas jag kan bjuda publiken på underhållning.

Flera av Kings-spelarna, däribland svenskduon Adrian Kempe och Christian Folin, var på plats under ”Ibras” debut i lördags.

”Var magiskt”

De stämmer in i hyllningskören till svensken.

– Det var magiskt och en av de roligaste dagarna jag haft i hela mitt liv utanför hockeyn, säger Adrian Kempe till Expressen.

– Han (Zlatan) är en stor idol och det är skitmysigt att få träffa honom här i Los Angeles. Jag är ett stort fotbollsfan och han är verkligen någon jag sett upp till sedan jag var liten.

Kings vann med 5–4 efter förlängning.

ARTIKELN HANDLAR OM