En stad i blått och gult firar av Sedinarna

Foto: TT
HOCKEY

En stad i blått och gult.

Det är vad som väntar tvillingarna Henrik och Daniel Sedin när de gör sin sista hemmamatch för Vancouver i NHL-ishockeyn.

"Det har varit en speciell och känslosam vecka för många", säger klubbens sportchef Trevor Linden.

I natt svensk tid gör Henrik och Daniel Sedin sin sista hemmamatch för Vancouver i NHL. Det kommer inte att gå obemärkt förbi inför och under mötet med Arizona i Rogers Arena.

"Det är en fin möjlighet att fira Henriks och Daniels fantastiska karriärer. Vi gläds över att ha möjligheten att säga tack", säger Trevor Linden till nhl.com.

Uppmärksammas på flera sätt

De 37-åriga bröderna från det svenska ishockeyfästet Örnsköldsvik kommer att uppmärksammas för sina prestationer på flera sätt under torsdagskvällen lokal tid.

Inte bara arenaområdet utan hela den kanadensiska storstaden kommer att bada i blått och gult ljus.

Vancouvers supportrar uppmanas att skriva sina avskedshälsningar på en särskild minnestavla eller i sociala medier under hashtagen #ThankYouSedins. Publiken på plats på läktarna får ett minnesmagasin och naturligtvis kan den som vill köpa speciella hej då-produkter i klubbshoppen.

Missar slutspel

Henrik Sedin, som är sex minuter äldre än sin tvillingbror, har inför mötet med Arizona gjort 1 433 NHL-matcher inklusive slutspel. Totalt har det blivit 1 146 poäng. Daniel har gjort 1 110 poäng på 1 406 matcher i Nordamerika.

Det har varit klart länge att Vancouver missar slutspelet och Sedin-bröderna avslutar sin NHL-karriär på bortaplan mot Edmonton natten till söndag svensk tid.

Matchen börjar 04.00.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM