Erik Karlsson tillbaka i spel efter sorgen

HOCKEY

I tisdags efter beskedet om att Erik Karlsson och hans Melinda förlorat sin son, tog stjärnan omedelbar timeout från hockeyn.

Men redan i kväll gör Ottawastjärnan comeback.

Det var en tagen Erik Karlsson som tog emot publikens värme.

Det var i tisdags som Ottawa Senators meddelade den hemska nyheten om att Erik och Melinda Karlsson förlorat sin son.

Klubben gick ut och vädjade om att låta familjen vara i fred under sorgearbetet.

Paret gick sedan ut i en text och beskrev deras känslor.

”I denna extremt svåra tid är det svårt att se ljuset i slutet av tunneln men vi vet att vi kommer dit en dag. Vi vill tacka alla för kärleken och stödet vi fått, och för att ni respekterat vårt privatliv i den processen vi går igenom”skrev de.

Tillbaka på isen

Erik Karlsson har missat två matcher i veckan, men redan ikväll när Senators tar emot Carolina Hurricanes, finns stjärnbacken med i laget igen.

– Det är fint att ha Erik tillbaka. Alla spelare och alla runt omkring har visat sin omtanke. Du har din egna familj, och sen har du hockeyfamiljen. Organisationen, spelarna och fansen. Nu finns möjligheten att omfamna honom och ge han det stöd han förtjänar, säger tränaren Huy Boucher till Ottawas hemsida.

På klubbens Twitter passade flera spelare på att skicka hälsningar till sin lagkapten.

– Han är vår ledare och vår bästa spelare. Han har gått igenom mycket på slutet och jag kan knappt föreställa mig, säger målvakten Mike Condon och får medhåll av Tom Pyatt.

– Det är skönt att ha honom tillbaka i laguppställningen. Det gör oss till ett bättre lag.

Innan matchen startade – när startspelarna ställde upp för nationalsång – var det en rörd Erik Karlsson som tog emot publikens värme när hela Canadien Tire Center stod upp och applåderade svensken.

NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29
Foto: Getty Images
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL