”Den är solklar och går väl upp till granskning”

avMax Wiik

Publicerad:
Uppdaterad:

Luleå. Han tacklade Frölundas Andreas Johnson - som blir borta med en knäskada i flera veckor.

Nu är Luleåstjärnan Chris Abbott avstängd i nästa match och då går han till hård attack mot domarna.

- De har något emot mig, säger Abbott

Foto: Bildbyrån

Chris Abbott har stått i centrum under hela kvartsfinalserien mellan Luleå och Frölunda.

Onsdagens match var inget undantag.

Nästan fyra minuter in i den tredje perioden knätacklade han Frölundas Andreas Johnson som tvingades lämna isen. För det fick Abbott matchstraff. Och efter matchen stod det klart att han är avstängd nästa möte - och anmäld till disciplinnämnden.

Sågar domarna

Då går Luleåstjärnan till hård attack mot domarna.

- Jag är besviken att de slängde ut mig ur matchen. Han kommer in i mitten och han har också ett ansvar där. Jag fick honom med min axel lika mycket som med min höft och mitt ben. Men jag stack inte ut mitt ben. Jag vet att de tittar på mig och har något emot mig, säger Chris Abbott.

Du tror att domarna tittar extra mycket på dig?

- Absolut. Om man tittar på några av grejerna som de har dömt... Jag håller inte med dem. Jag tycker inte det är rimligt att jag fick lämna matchen. Och att få höra att jag är avstängd i nästa är frustrerande, säger han.

Blir borta i flera veckor

Enligt Frölunda-tränaren Roger Rönnberg kommer Johnson att bli borta i flera veckor. Rönnberg vill inte uttala sig särskilt mycket om själva tacklingen.

- Han är skadad. Vi pratar inte dagar utan veckor. Den är solklar och den går väl upp till granskning. Jag lider med Andreas att han inte kan spela nästa match, säger Rönnberg.

Haltar illa

Knäskadade Andreas Johnson möter Sportbladet utanför omklädningsrummet. Han haltar ordentligt och har svåra smärtor i sitt vänstra knä.

Johnson själv upplever Chris Abbotts tackling som ful och tycker att han borde stängas av.

- Det gör jävligt ont. Det känns inte alls bra. Det känns som att han sticker ut ett ben på mig sen tar det väldigt illa. Om vi får bort en spelare så ska väl de också få bort en spelare eftersom det var han som gjorde det, säger Johnson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM