Karlskogas raseri: ”En värdelös spelare”

avAnna Lindbäck

1 av 2

Karlskoga. Bik Karlskoga rasade mot Malmö efter matchen som sänkte deras SHL-hopp.

De menade att David Liffitons attack på värmningen var en planerad aktion.

– Han är en värdelös spelare, helt bedrövlig. Det var helt klart uppgjort, säger Daniel Wessner.

Ödesmötet mellan Bik Karlskoga och Malmö urartade redan på värmningen. Då åkte David Liffiton på Bik-målisen Joel Gistedt och Daniel Wessner åkte fram för att markera. Då kastades handskarna och efteråt rasade hemmalaget mot Liffiton.

– Gör man så och slänger handskarna på värmning, då ska man fan inte få spela. Men enligt domarchefen finns det ingen sådan regel. Pinsamt! Han gjorde inte en jävla minut på hela matchen och då kan man fråga sig varför, säger tränaren Lenny Eriksson.

Spelade inte alls

Anmärkningsvärt är att Liffiton, som var uppsatt som åttonde back, inte spelade en enda sekund på hela matchen. Något som gör att Karlskoga tolkar slagsmålet på värmningen som en planerad attack.

– Liffiton körde på Joel och då måste vi markera, han hade ju suttit och gapat i tio minuter innan det om att han ville slåss. Han är en värdelös spelare, helt bedrövlig. Det var helt klart uppgjort, han stod bara och väntade på att få slåss, säger Daniel Wessner.

Liffiton själv är oförstående Karlskogas utspel.

– Det är två lag som inte gillar varandra. Wessner och jag tjafsade lite fram och tillbaka. Deras målvakt kom mot mig och gav mig en knuff och då kom deras spelare mot mig.

Karlskoga tror att detta var något som ni hade planerat inför matchen.

– Men jag måste ju försvara mig och det kommer tre spelare mot mig på vår sida av rödlinjen, säger Liffiton.

ARTIKELN HANDLAR OM