Brashear: "Det kommer bli krig"

avJonathan Berntsson

Busen tillbaka i Ö-vik för att hålla Modo kvar i SHL

Snart drar Modos överlevnadskval igång.

Då har Donald Brashear landat i Örnsköldsvik.

– Nu spelar man för att behålla jobbet. Det kommer bli krig, säger han till allehanda.se.

"Donald is back" var budordet i en hyllningsfilm till Donald Brashear som Modo publicerade på sin hemsida för några dagar sedan.

Och i dag var han just det, tillbaka.

Inte på isen under träningen dock, för hans utrustning är på vift någonstans ute på kontinenten. Men det spelade ingen större roll.

"Kommer dra i krig"

43-åringen har aldrig förr spelat ett kval för att hålla sig kvar i en serie, men nu har han siktet inställt på att hjälpa sitt Modo i SHL-kampen mot ett av de allsvenska lagen.

– Det här är något nytt för mig. I play off spelar man för äran, för förstapriset, nu spelar man för att behålla jobbet. Det lag som kommer från andradivisionen vill upp och de kommer att dra i krig för att vinna över laget i den högre serien, säger Brashear till allehanda.se

"Perra" är osäker

Donald Brashear har gjort 12 matcher med Modo den här säsongen, men sedan i början av februari har han varit hemma i Kanada.

Han säger sig ha hållit igång med ett gäng kompisar i Quebec, men tränaren Per-Erik "Perra" Johnsson har inte bestämt sig för i vilken utsträckning han kommer använda sig av sin buse.

Men att Brashear är laddad är det inget tvivel om.

– Det är alltså första gången för mig med en sådan här serie och jag väntar mig ett krig. Motståndarna vill ha ett krig och då måste vi stå upp för den utmaningen, säger han.

Direktkvalet till SHL inleds på måndag 16/3. Vilka Modo får möta är ännu inte klart.

ARTIKELN HANDLAR OM