"Behöver fylla på med karaktärsspelare"

Av: Erik Karlsson

Publicerad:

Klar jumbo i SHL och med 14 spelare på utgående kontrakt.

Modos general manager Per Svartvadet har SHL:s kanske tuffaste uppgift framför sig när lagen ska byggas om för nästa säsong.

– Vi behöver få in tunga pjäser på både back och forwardssidan, säger han.

När hockeyns transferdeadline var klar hade SHL-jumbon Modo förstärkt laget med både Juha-Pekka Haataja och Marcel Hossa i kampen för att hänga kvar i SHL. Men direkt när det jobbet var klart började Per Svartvadet skifta fokus.

– Folk säger, ”skönt att det är lugnt nu va?”. Men nu är det ju ännu hetare. Det är full fart mot nästa säsong, säger Svartvadet.

Och Svartvadet har en ordentlig utmaning framför sig. Modo har 13 spelare (plus inlånade Linus Ullmark) med utgående kontrakt där lagkaptenen Jonas Ahnelöv, poängkungen Per-Åge Skröder och mest använde forwarden Simon Önerud återfinns.

”Ligger bra till”

Lägg till det att Modo är långt i från garanterade spel i SHL nästa säsong, inte har en tränare klar och är en av SHL:s hårdast pressade klubbar ekonomiskt.

– Jag tycker ändå vi ligger bra till. Naturligtvis har vi tre spelare på backsidan som har relativt mycket istid på utgående kontrakt precis som vi har några sådan forwards. Men vi har haft bra framgångar på våra juniorer och vi tror att några av dem ska kunna utmana på allvar, säger Svartvadet.

Hur påverkar det ditt arbete att ni slåss för er SHL-existens?

– Det är klart att alla spelare och agenter lyssnar sig för lite grann. Men det kan vi inte göra så mycket åt nu. Vi presenterar den produkt vi har och vilken roll de kommer få i laget så utgår vi från att vi kommer vara kvar i SHL.

Kämpar för att behålla nyckelspelaren

Ni är en av SHL:s hårdast pressade klubbar ekonomiskt och nu höjer SHL sina krav på eget kapital. Kommer du få en budget stor nog att bygga ett bra lag?

– Det är väl mycket snack om att med 14 lag blir det mindre bidrag från ligan men vi jobbar hårt både jag och resten av Modo för att kunna öka vår budget. Vi hoppas ha ett slagkraftigare lag nästa år.

En av de spelarna som redan har ryktats bort är Simon Önerud, som placerats i moderklubben HV 71. Men Svartvadet har inte gett slaget förlorat där ännu:

– Jag hoppas att en sådan som Simon kan få en ännu större roll här nästa år. Det är en kanonkille och en bra spelare som jag gärna ser stannar, säger Per Svartvade.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN