Victor Hedman

Hedman hyllas – av legendaren

Av: 

Johan Linderstam

Victor Hedman var påpassad efter matchen.
Victor Hedman var påpassad efter matchen.

HOCKEY

TAMPA. Förlusten sänkte förstås humöret. Men målet och berömmet från Scotty Bowman höjde det lite igen.

– Att höra såna ord från en så legendarisk tränare betyder väldigt mycket, säger Victor Hedman till Sportbladet efter 4–2-förlusten mot Kings.

Johan Linderstam på plats i Tampa.

Sportbladet hamnade bredvid en mycket pratglad Scotty Bowman på läktaren i Amalie Arena. 81-åringen, i dag scout och rådgivare för Chicago Blackhawks, är historiens mest framgångsrike NHL-tränare och innehar hela 13 Stanley Cup-titlar och flest segrar i både grundserien (1 244) och slutspelet (223) och kan alltså sin hockey. Och Bowman uttryckte sin stora beundran för Victor Hedman under gårdagens Tampa-förlust mot Los Angeles Kings.

Speciellt efter att Hedman med en Kingsspelare på ryggen läckert dragit in 2–3-reduceringen i nättaket bakom Jonathan Quick.

– Han är stor, stark och har det mesta. En fantastiskt bra spelare som bara blir bättre och bättre. Och det där var ett riktigt klassmål, säger Bowman till Sportbladet.

Och han kom inte ens med till OS.

– Nej, det är otroligt märkligt. Det har jag ingen förståelse för.

”Skjuter oss i foten”

Victor Hedman spelade överlägset mest av alla Boltsspelare, nästan fyra minuter mer än någon annan, och drog stort jubel både vid målet och när han lekande lätt kastade bort en Kingsspelare som forcerade mot målvakten Andrej Vasilevskij, som bytte av Ben Bishop efter dennes tre insläppta mål i den första perioden. Besvikelsen lös dock i Hedmans ögon efter 4–2-förlusten.

– Vi skjuter oss i foten i första perioden. 3–0 är aldrig bra. Sedan hade vi hade något på gång vid 3–2, men sedan gör de snabbt mål igen och det blir spiken i kistan. Det dödar vårt momentum, säger han.

”Skitroligt att höra”

Det momentum du var med om att skapa.

– Ja, jag försökte få iväg den högt och det var skönt att den gick in. Då fick vi verkligen kontakt, så det var riktigt tungt när de gjorde fyran inte så långt efter det.

Leendet dyker dock upp när han får höra om Bowmans beröm.

– Det är självklart skitroligt att få höra det från någon som honom. Han är en riktig legendar, säger Victor Hedman.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Victor Hedman

Tampa Bay Lightning

NHL

Ishockey

Scotty Bowman