NHL

”Henke” skadad – spelar inte i natt

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

”Har att göra med skottet han fick på halsen”

NEW YORK. Henrik Lundqvist är skadad och kan inte spela när New York Rangers tar emot Boston Bruins i natt.

– Det har att göra med skottet han fick på halsen i lördags. Vi undersöker honom just nu och återkommer med mer information under dagen, säger coachen Alain Vigneault.

New York Rangers svenske stjärnmålvakt spelade vidare efter den otäcka incidenten mot Carolina Hurricanes i lördags, när han oturligt träffades av ett skott på struphuvudet, och stod även matchen därpå, mot Florida i måndags.

– Jag är lite öm och stel på sidan och får huvudvärk hela tiden, men annars är det ingen fara, sa han till Sportbladet då.

Men nu visar det sig alltså att skadan är allvarligare än så.

”Undersöks just nu”

– Jag fick redan igår kväll veta att han inte kommer att kunna spela nattens match mot Boston. Organisationen undersöker honom just nu och vi återkommer med mer information under dagen, meddelar coachen Alain Vigneault under presskonferensen efter onsdagsmorgonens värmning.

Det har funnits farhågor om att ”Henke”, som låg på isen med andningssvårigheter och svåra smärtor efter den oturliga olyckan, skulle ha drabbats av hjärnskakning, men det dementerar Vigneault.

– Han har ingen hjärnskakning, men det här har med skottet på halsen att göra, säger han.

– Hur orolig jag är? Jag kan inte riktigt svara på det förrän jag tagit del av resultatet från undersökningarna som pågår och jag vet inte heller hur länge han kan bli borta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL