”Ska vara otroligt lång avstängning”

HOCKEY

Experten starkt kritisk till Sevcs rasistiska påhopp

Martin Sevc skrek rasistiska tillmälen mot Daniel Rahimi.

Nu vill experten Petter Rönnquist att Sevc får en hård bestraffning.

– Jag anser att det ska vara en otroligt lång avstängning, säger Rönnquist i Canal plus.

Foto: Petter Rönnquist.

Färjestads tjeckiske Martin Sevc, 30, fick matchstraff i mötet med HV71, efter att, enligt uppgifter till Sportbladet, ha skrikit ”din jävla zigenare” till HV-backen Daniel Rahimi, 24, som har iranska rötter.

Nu är frågan vilket straff Sevc. Eftersom han fick ”match penalty” är han automatiskt avstängd i nästa match mot Luleå på tisdag.

”Mycket allvarligare”

– Det är absolut inte okej, och oacceptabelt att uttala sig på det sättet mot en motståndare. Det ska bli intressant att se efterspelet, var man lägger nivån för det här rasistiska påhoppet. Om det blir böter eller avstängning, säger experten Thomas Johansson i Canal plus.

– Är det så att det är rasistiska tillmälen ska det sättas åt hårdare än en bedömningssak i en tackling. Det här är mycket allvarligare, säger expertkollegan Petter Rönnquist.

– Vi vet inte exakt vad som har sagts, utan går bara på källor. Men är det något extremt rasistiskt som har skrikits, då anser jag att det ska vara en otroligt lång avstängning. Det är något vi absolut inte vill se på ishockeyarenor.

ARTIKELN HANDLAR OM