Här vaknar superkedjan

HOCKEY

Målexplosion av Modos första- femma: ”Pratar hela tiden”

Timrå. Modos slumrande förstafemma exploderade mot Timrå. Fyra, av femmans nio poäng, gjorde Nicklas Danielsson som nu toppar elitseriens poängliga.

För det tackar han uppvaknande kedjekamraten Rob Schremp.

– I dag är han precis så bra vi trodde han skulle vara, säger Modoforwarden.

Foto: ÄNTLIGEN PÅ GÅNG Modos förstafemma är glödheta. I går stod de för nio poäng när laget besegrade Timrå på bortaplan. Fyra av de poängen gjordes av Nicklas Danielsson som nu toppar elitseriens poängliga med fem mål och fem assist.

Nicklas Danielsson hade en kanonmatch borta mot Djurgården i andra omgången där han gjorde två mål och var en av isens bästa. Men efter det har lagets förstafemma gjort allt mindre väsen av sig och när Niklas Sundström skadade sig och Rob Schremp ersatte så har produktiviteten falnat än mer. Inför länsderbyt mot Timrå hade firma Schremp, Skröder och Danielsson skrapat ihop nio poäng på sju matcher.

Mot Timrå blev det nio till.

– En riktigt bra match av oss, vi spelade väldigt bra, säger Rob Schremp som efter matchen hyllades av både tränare Ulf Samuelsson och kedjekamrater:

– Vi ser ju nu vilka kvaliteter han har. Vi gick bara och väntade på att det skulle lossna för honom, säger tvåmålsskytten Per-Åge Skröder.

Hemligheten bakom NHL-meriterade Schremps islossning är till stor del videogenomgångar med Ulf Samuelsson.

– Vi har studerat lite filmer och han förstår att han måste släppa pucken trots att det är stor is, säger Samuelsson.

”Spelet känns bra”

Roy Schremp:

– Du har så mycket tid på stor is, men tid är inte bara bra. När du får för mycket tid så vill du ofta hålla i pucken för länge och då tappar du möjligheten till den snabba enkla passningen.

Tack vare det nya snabba samspelet rusade kedjekamraten Nicklas Danielsson rakt upp i elitseriens poängligatopp med tio poäng på åtta matcher.

– Spelet känns bra nu.

Vi pratar hela tiden om att släppa pucken snabbt och hitta nya positioner, det är svårt att möta sådana spelare som har en tanke bakom allt, säger Nicklas Danielsson.

Timrås backar är nog inte sena att skriva under på det.

ARTIKELN HANDLAR OM