”The Legion of Doom” återförenas i vinter

HOCKEY

Mikael Renberg får spela ihop med Lindros och LeClair igen

”The Legion of Doom” återförenas.

Mikael Renberg sluter upp med sina gamla kedjekamrater i Philadelphia Flyers – Eric Lindros och John LeClair – i en veteranmatch mot New York Rangers i vinter.

– Det blir riktigt kul, säger Lindros.

Kedjan bildades i februari 1995, då Philadelphia bytte till sig John LeClair från Montreal.

Resten är historia.

Enheten med Eric Lindros som center, LeClair till vänster och Mikael Renberg till höger producerade mål efter mål och dominerade spelet såväl poängmässigt som fysiskt, därav smeknamnet ”The Legion of Doom”.

Alla tre vägde över 100 kilo och var en mardröm för motståndarbackarna när de stormade in i anfallszonen.

”Riktigt rolig inbjudan”

Nu står det klart att kedjan återförenas – för första gången sedan splittringen 1997.

– Paul Holmgren (Philadelphia Flyers general manager) ringde upp mig för en och en halv månad sedan, och vi diskuterade lite fram och tillbaka. Det kändes riktigt roligt att höra hans röst igen och att få en sådan inbjudan, säger Eric Lindros enligt nhl.com.

Inbjudan, ja.

Inför den klassiska utomhusmatchen vid årskiftet – som i år spelas i Philadelphia melllan Flyers och New York Rangers – ska The Legion of Doom ingå i ”Phillys” veteranlag i en jippomatch mot just Rangers.

– Det blir riktigt kul, säger Lindros, och avslöjar samtidigt att han har pratat med Renberg och LeClair om ett eget litet välgörenhetsevent i samband med matchen.

”Vill skänka pengar till...”

– ”Johnny”, Mikael och jag försöker få ihop någonting tillsammans för barnsjukhuset i Philadelphia, och vi kommer förmodligen att presentera exakt vad inom kort. Vi vill samla in pengar till dem i samband med matchen.

Kedjan producerade totalt 666 poäng på 547 matcher under tre säsonger.

Sedan, 1997, drog Renberg till Tampa Bay Lightning, medan Lindros bråkade sig bort ett par år senare. LeClair blev klubben trogen längst, till 2004.

Trots det stökiga slutet på tiden i Philadelphia har Lindros bara gott att säga om organisationen.

– Jag har många fantastiska minnen från Philly. Vi hade några riktigt bra lag under mina år i klubben, lag som var väldigt nära att vinna Stanley Cup. Jag trivdes verkligen. Det var där jag på sätt och vis växte upp som professionell hockeyspelare. De är verkligen passionerade i Philadelphia, säger han.

Veteranmatchen spelas den 31 december.