Klart: Gunderson till Brynäs

HOCKEY

Brynäs har gjort klart med sitt andra nyförvärv.

Den amerikanske backen Ryan Gunderson, 25, ansluter från Örebro – precis som Sportbladet avslöjade i lördags.

– Brynäs har ett spel som passar mig, säger han.

Foto: Gunderson.

Sportbladets avslöjande bekräftades i dag:

Ryan Gunderson lämnar Örebro och har skrivit på ett ettårskontrakt med Brynäs.

– Ryan är en kille som vi har tittat på under en längre tid och följt noga nu under kvalserien. Jag är jätteglad över att han har bestämt sig för att spela för oss nästa säsong, säger sportchefen Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.

Vann allsvenska backligan

Gunderson stod för 39 pinnar, varav elva mål, på 52 matcher den här säsongen och vann den allsvenska poängligan för backar. I kvalserien blev det fem poäng på tio matcher.

– Han är en spelskicklig och kreativ spelare, som verkligen kommer att passa in i vårt sätt att spela och bli en viktig pusselbit i powerplay, säger nye tränaren Tommy Jonsson.

”Spelar med mycket fart”

Gunderson:

– Brynäs är ett lag med tradition och har ett spel med mycket fart och skridskoåkning som jag tror kommer att passa mig, säger han.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer Johan ”Honken” Holmqvist, som ratades av Frölunda, att presenteras som Brynäs tredje nyförvärv vilken dag som helst.

Förutom Gunderson har Gävleklubben även värvat Leksands trotjänare Jesper Ollas efter kvartsfinaluttåget mot guldaspirerande Färjestad.

ARTIKELN HANDLAR OM