Frölundaduon rasar mot SVT:s uppgifter

HOCKEY

Kenta Johansson: ”Det är det värsta jag hört”

Foto: Enligt uppgifter till SVT är det interna bråk i Frölunda. Nu slår tränarduon tillbaka.

JÖNKÖPING. Ny tung förlust och en påstådd tränarschism.

Men Frölunda slår tillbaka mot SVT.

– Det här är det värsta jag hört, säger Kenta Johansson efter 3–4 mot HV 71.

Inför Frölundas bortamatch mot HV 71 i går kväll hävdade SVT att det finns en spricka mellan Frölundas huvudtränare Kenta Johansson och hans assisterande Stephan ”Lillis” Lundh.

Enligt tv-kanalen, som hänvisar till en källa med insyn i klubben, har det gått så långt att tränarduon inte ens pratar med varandra längre. I inslaget var det bara Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian som kom till tals. Han förnekade all kännedom om den påstådda schismen.

Trots en stark insats i Jönköping förlorade krislaget Frölunda på straffar. Efteråt fick göteborgarnas tränare frågor om SVT:s uppgifter. Båda blev lika förvånade.

– Det här är det värsta jag hört. Det är helt taget ur luften. Vi har talats vid hela året. Relationen är som den brukar vara med en assisterande, säger Kenta Johansson.

”Jag blir förbannad”

Stephan ”Lillis” Lundh sågar SVT fullständigt.

– Det är helt absurt, helt sjukt. Jag blir förbannad. Var kommer det här ifrån? Vi träffas ju varje dag och pratar. Jag har aldrig någonsin varit med om en spricka mellan ledarna, säger han och fortsätter:

– Det var ju någon gök från SVT här i kväll, men de har inte ställt några frågor och inte heller sökt mig under dagen. Men det är jättebra att ni frågar oss om detta nu. Jag hade gärna ringt upp SVT om jag vetat vem det var som låg bakom och förklarat hur det verkligen ligger till, säger Stephan Lundh.

Fotnot: SVT Sport meddelar i dag, via Sportbladet, att de erbjöd Frölundas tränare att kommentera uppgifterna. Men Frölundas presschef Peter Gyllander tackade nej, med motiveringen att klubben ej kommenterar rykten.

ARTIKELN HANDLAR OM