Colorado chockvände mot Nashville

avPer Bjurman

HOCKEY

WASHINGTON. Colorado Avalanche chockade Nashville Predators i natt.

Med drygt fyra minuter kvar av måste-matchen i Bridgestone Arena vände de 0-1-underläge till 2-1-seger – och tvingade därmed fram en sjätte match i Denver natten till måndag.

– Vi ger inte upp och nu har vi fått ännu mer självförtroende, säger Gabriel Landeskog till Sportbladet.

Det såg ut som att Nick Bonino hade avgjort den tajta, tillknäppta femte matchen mot Colorado – och skickat seriesegrarna från Nashville till nästa Stanley Cup-omgång – när han i mitten av tredje perioden till slut lyckades spräcka hjälte-keepern Andrew Hammonds nolla, med hjälp av ena skridskon.

Men icke sa Nicke – eller snarare Gabriel Landeskog.

Fyra minuter och elva sekunder före slutsignalen stod han fri framför Pekka Rinne och kunde efter en helt gudomlig uppvisning av Nathan MacKinnon raka in kvitteringen i tom kasse.

– Ja, säger en skrattande”Gabbe” på telefon från Music City, det är otroligt vad MacKinnon klarar av. Jag blir nästan inte förvånad av nånting längre. Han har gjort sådana sjuka grejer hela säsongen, både på träningar och matcher.

– Det är väldigt svårt att försvara sig mot men för mig var det desto lättare i det läget. Jag behövde bara skyffla in pucken

”Lite flyt förstås”

Men det var alltså inte nog med det.

18.32 prickade Sven Andrighetto in 2-1 också – och det resultatet stod sig sedan matchen ut.

– Vi hade inte haft en två-mot-etta på hela matchen men plötsligt fick vi det och då smällde det, fortsätter kapten Landeskog.

– Lite flyt förstås, men framförallt otroligt skönt. 

Ja, för därmed fick festen på Nashvilles partygata Broadway ställas in.

”Inte svårt att hitta motivation”

Istället blir det en sjätte match i Denver natten till söndag – och pressen på tabellettan ökar.

– Som jag sagt tidigare är det inte svårt att hitta motivation när man inte varit med i slutspelet på ett tag, säger Gabriel.

– Vi tycker det vore på tok för tidigt om säsongen tog slut redan nu, så vi ger verkligen inte upp. Och efter det här har vi såklart fått ännu mer självförtroende. Nu ska det bli otroligt kul att komma hem och spela en till match i Pepsi Center.

Foto: Christopher Hanewinckel / X02835
Laddar Matchöversikt
LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM