HV till kvartsfinal: ’Det är fantastiskt’

HOCKEY

JÖNKÖPING. HV71 krossade Örebro och klart för kvartsfinal.

Då hyllas Martin Thörnberg som den stora hjälten.

– Thörnberg är tungan på vågen, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

HV71 körde över Örebro med 7-1 och matchen avgjordes redan i första perioden, då hemmalaget gick ifrån till 4-0 under loppet av fem minuter, och det var förstakedjan som visade vägen. Oscar Sundh satte 1-0 och sedan gjorde Martin Thörnberg två mål. Efter 7-1segern är det just Thörnberg som hyllas av tränaren Johan Lindbom.

– Thörnberg tar ett bra byte direkt, får in en bra tackling och vi får med oss publiken direkt, och vi växer med det. Thörnberg är tungan på vågen. Han gör två fantastiska prestationer fram till 3-0, säger Lindbom.

”Ståpäls heter det va?”

HV-tränaren passade även på att hylla publiken.

– Det är fantastiskt. Ståpäls heter det va? Vi har fantastiska fans som ställer upp i med och motgång. Inramningen som vi kom ut till i dag lyfter spelarna många procent, säger Johan Lindbom.

Simon Önerud tvingades kliva av, men det ska inte vara någon fara med honom, och HV71 räknar med honom i den första kvartsfinalen. Vilket lag HV71 får möta där beror på hur det går i den andra åttondelsfinalen. Vinner Brynäs får HV71 möta Frölunda. Vinner Djurgården får HV71 möta Skellefteå. Om Martin Thörnberg får välja vill han hellre möta Frölunda.

– Båda är riktigt bra lag. Men mot Frölunda blir det kortare resa. Inramningen blir speciell när det är så nära. Klart man föredrar det, men båda lagen är bra, säger HV-hjälten.

ARTIKELN HANDLAR OM