Karlskrona vann – efter felaktiga utvisningen

LULEÅ. Luleå ledde med 1–0 och var på väg mot ännu en seger i toppmötet mot Karlskrona.

Då drabbades laget av en omdiskuterad utvisning och Karlskrona kunde sedan vända och vinna matchen med 2–1.

– Han försökte tackla mig, men missade, säger Tim Kennedy till Sportbladet.

I mitten av matchen ledde Luleå med 1–0 efter att Brendan Mikkelson hittat rätt med ett skott från blå.

Men då uppkom den omdiskuterade situationen.

Karlskronas David Printz försökte tackla Luleås Tim Kennedy – men missade. Då valde domarkvartettan att visa ut Tim Kennedy för interference, någonting som rörde upp känslor i hemmalaget.

– Han försökte tackla mig, men missade. Jag försökte faktiskt att ta mig därifrån. Det var ett tufft beslut, men det är samtidigt svårt för domarna att se allt på banan, säger Tim Kennedy.

Luleås lagkapten Johan Harju är även han bestämd:

– Domaren säger att han gjorde fel och då är det bara att köpa det. Det är ju solklart, men det går fort och alla kan göra fel, det är bara att köra vidare, säger han till Cmore om utvisningssituationen.

”Försöker nästan komma undan”

Även Anton Hedman var inne på samma linje.

– Det är nästan så att Tim (Kennedy) försöker komma undan situationen. Deras back försöker söka upp honom. I stridens hetta kan det vara svårt för domarna, men det är så jag känner det.

På det efterföljande numerära överläget kunde Karlskrona kvittera genom ett rappt handledsskott av Morten Madsen. I tredje perioden kunde sedan Niklas Arell avgöra matchen när han prickade in slutresultatet 2–1.

– Vi visste att vi hade en jättetuff uppgift att vänta. Jag tycker att vi gör en riktigt bra bortamatch, vi är jättenöjda, säger David Printz.

”Jag läser situationen helt fel”

Vad säger du situationen där du och Tim Kennedy är inblandad?

– Jag läser situationen helt fel. Och han kör in i min skridsko och så trillar jag, det är väl inget mer med det. Jag tror inte att det var meningen från hans sida på något sätt. Jag försöker gå mot puckföraren och vi krockar i med fötterna. Domaren tar en utvisning, det är väl ingenting mer med det.

Tycker du att det ska vara en utvisning?

– Ja, för samtidigt hindrar han mig från att komma till pucken. Sen vet jag att det där kan gå åt båda hållen. Det är lite av en olyckshändelse. Men det är ingen stor grej egentligen, jag tycker att det blev lite väl överdrivet.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!