SHL med lugnande besked inför World Cup

HOCKEY

SHL lovar: Blir ingen tidskrock

Många blev fundersamma när SHL:s spelschema släpptes.
Flera omgångar låg nämligen på samma dag som World Cup.

Men nu kommer SHL med ett lugnande besked.

– Vi kommer inte krocka. Gemensamt ska vi dra nytta av det stora hockeyintresset, säger Erik Strandmark, ansvarig för SHL:s medierättigheter.

SHL släppte på onsdagen spelschemat för säsongen 2016/2017.

I en utspridd första omgång, totalt tre speldagar, krockar öppningsmatcherna i SHL, Malmö-Frölunda och Luleå-Linköping, med öppningsfesten av World Cup i Toronto.

Många blev fundersamma, då det såg ut att att bli en ordentlig hockeykrock. Men SHL kommer med ett lugnande besked.

– I tid kommer vi inte att krocka. På helger spelar vi på dagen, så att man kan se World Cup på kvällen. De hockeyintresserade kommer kunna se på två matcher på raken, säger Erik Strandmark.

Ska dra nytta av intresset

Men vissa problem uppstår ändå. Onsdagen den 21 september tar Linköping emot HV71, och vardagsmatcher i SHL startar oftast klockan 19. Klockan 21, samma onsdag, har Tre Kronor sin gruppavslutning i World Cup.

– Vi kommer starta matcherna så att ingenting krockar. Det finns inga tider bestämda, men vi kommer att starta SHL-matchen så att den är slut innan klockan 21, alltså innan klockan 19, säger Erik Strandmark.

Att SHL och World Cup spelas samtidigt ser SHL inte som något problem, snarare tvärtom.

– Det är alltid en enorm utmaning att lägga spelschemat. Vi ska gemensamt dra nytta av det stora hockeyintresse som blir från SHL och World Cup, säger Strandmark.

ARTIKELN HANDLAR OM

Leksand

Toronto

Malmö

Växjö

Luleå