Örebro har kontaktat succétränaren

Men Tornberg och Ivarsson leder laget närmsta tiden

Kent Johansson lämnade Örebro.

Nu kan Sportbladet avslöja att klubben varit i kontakt Björklövens general manager Joakim Fagervall, 47, för en plats i tränarstaben.

– Jag vill inte kommentera någonting om Örebro, säger Fagervall själv.

– Jag har pratat med ”Jocke”, men inte om att han ska komma till Örebro, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson.

Örebros Niklas Johansson.
Örebros Niklas Johansson.

Redan efter fyra matcher valde Kent Johansson att lämna jobbet som huvudtränare.

I de två senaste matcherna har de assisterande tränarna Johan Tornberg och Lars Ivarsson styrt laget.

Det har slutat med en seger och en förlust efter straffar mot tidigare obesegrade Malmö.

Örebro ska, med stor sannolikhet, in med ytterligare ett namn i tränarstaben. Antingen en ny huvudtränare eller en assisterande tränare.

– Vi ska säkerställa tillräckligt med resurser för att leda laget, säger Pontus Gustafsson.

Koppling till sportchefen

Ett namn som, enligt Sportbladet uppgifter, har kontaktats är förre Luleåtränaren Joakim Fagervall. Inför den här säsongen valde Fagervall att bli general manager i Björklöven efter två framgångsrika år i Luleå. Med bland annat ett CHL-mästerskap och semifinal i SM-slutspelet.

Där finns också en given koppling mellan Örebro och Fagervall. Niklas Johansson, nu i klubbens sportsliga organisation, var den som hämtade Fagervall till Västerås då Johansson var sportchef där.

Fagervall själv är förtegen.

Vad kan du säga om våra uppgifter?

– Egentligen ingenting. Det finns ingenting jag kan säga om det just nu. Sedan finns det en naturlig koppling mellan mig och Niklas och vi pratar i princip dagligen med varandra, säger han.

Gick hem när det var ispremiär

Pontus Gustafsson är mer tydlig:

– Spelartruppen, jag själv och övriga i klubben har stort förtroende för Johan och Lasse. De ska fortsätta leda laget, sedan ska vi noggrant utvärdera hur vi ska jobba framåt. ”Jocke” och jag har en relation och pratar ofta med varandra, men inte om att han ska komma till Örebro. Han kommer inte vara vår tränare den här säsongen, säger Gustafsson.

Joakim Fagervall är öppen med att han stundtals saknar tränarjobbet:

– Vissa dagar har omställningen varit större än jag trodde. Jag har varit sugen hela hösten, det har jag varit öppen med. Jag har trots allt stått i ett bås i 23 år. I samband med ispremiären gick jag hem för det var så jobbigt att inte vara på isen. Jag har inte på långa vägar sagt att jag ska sluta som coach

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!