Rekordtidigt ja till VM: ”Har fått blodad tand”

Svenske NHL-stjärnan och guldhjälten vill spela VM igen

Foto: AFTONBLADET OCH BILDBYRÅN

avMartin Tolén

HOCKEY

I fjol var Oliver Ekman-Larsson med och tog guld med Tre Kronor.

Nu tackar Arizonastjärnan ja till VM-spel även i vår.

– Har man fått blodad tand som jag fått nu vill man ju vara med om det igen och det är klart jag ställer upp, säger han till Smålandsposten.

Foto: Martin Meissner / AP TT / NTB SCANPIX
OEL satte avgörande straffen mot Kanada.

I fjol var Oliver Ekman-Larsson, 26, en av guldhjältarna när Tre Kronor vann VM efter finalsegern mot Kanada efter straffar.

26-åringen satte en av straffarna och berättade efteråt att han skulle ta med guldmedaljen till mamma Annicas grav (avled tragiskt efter sviterna av cancer i våras).

– Jag tycker att han (Kanadas målvakt) bet ganska bra på skottfinten, sedan höll jag i den lite till. Jag missade nästan, men hade marginalerna på min sida. Det betyder jättemycket att få chansen att få spela för familjen och för mamma, sa Ekman-Larsson då.

”Klart jag ställer upp”

Och redan nu, ett drygt halvår före kommande VM i Köpenhamn, lämnar Arizonastjärnan klartecken för en ny VM-turnering.

Ekman-Larssons Arizona är sist i NHL och lär med all sannolikhet missa slutspel senare i vår. Då ansluter ”OEL” till Tre Kronor.

– Ja, som det ser ut nu gör jag det, om det inte händer något väldigt drastiskt under vår säsong här. Har man fått blodad tand som jag fått nu vill man ju vara med om det igen och det är klart jag ställer upp. Det kommer jag alltid göra så länge jag inte är skadad. Det kommer att bli ett jättebra tryck runt VM i Köpenhamn och man kan aldrig vinna för många VM-guld, säger han till Smålandsposten.

Och han upprepar gärna guldet från i våras.

– Jag kände en väldig lättnad efter att jag satt min straff och tänkte "Yes, nu har jag gjort mitt!". När jag sedan ser Lundqvist rädda den sista straffen kör jag i 110 ut på isen och slänger mig i högen av spelare. Jag minns lättnaden och det väldiga glädjen mitt i allting.

ARTIKELN HANDLAR OM