Söderberg hjälte: ”En revansch”

Foto: Rick Osentoski / TT

avPer Bjurman

HOCKEY

TAMPA. Han har spelat karriärens kanske bästa hockey sedan petningen i premiären – och när Colorado i natt iscensatte en sen vändning mot Detroit stod Carl Söderberg för den helt avgörande kvitteringen 46 sekunder före full tid. 

– Jag vill ha revansch i år och har verkligen spelat bra, säger skåningen till Sportbladet efter 4-3-segern.

Det såg ut som att Detroit Red Wings hade segern mot Colorado hemma i flashiga Little Caesars Arena säkrad när Niklas Kronwall, på assist från Henrik Zetterberg och Gustav Nyquist, i mitten av tredje perioden dammade in sitt första mål för säsongen och såg till att det blev 3-1.

Men icke.

Nail Yakupov reducerade efter 13.45 och när bara 46 sekunder återstod fick Carl Söderberg in kvitteringen.

”Väldigt skönt förstås”

– Det var ett skott som gick via mina byxor. Men man tar ju såna mål också, säger den 32-årige skåningen när vi talar med honom efteråt.

Sedan avgjorde Nathan MacKinnon på övertid, assisterad av Gabriel Landeskog.

Därmed är Av's på rätt sida slutspelsstrecket efter nitton spelade matcher. 

– Väldigt skönt förstås, fortsätter Söderberg.

– Vi har talat mycket om att det var ungefär vid den här ifjol vi föll ihop. Det vill vi inte göra igen och därför känns det extra bra att bärga såna här segrar just nu.

”En revansch-säsong”

Carl själv är mitte uppe i NHL-karriärens hittills bästa säsongsstart. Han var petad i premiären mot New York Rangers, men kom tillbaka snabbt och har sedan inte gått att få stopp på.

– Jag har sett det här som en revansch-säsong. Det är inte alltid det blir så bara för man vill det, men ja. Jag har verkligen spelat bra, konstaterar han.

Det här är NHL Original Six 00:20

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM