HV förlorade mästarmötet

HOCKEY

Kärpät för starkt i Nordic Trophy

Kärpät–HV 71 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)

Kommentar: Mästarmöte i Nordic Trophy, och precis som Färjestad misslyckades HV 71 med att spräcka Kärpäts nolla. De finska mästarna har fortfarande inte släppt in något mål i turneringen. Trots att HV 71 ledde skottstatistiken med förkrossande 26–7 i de två första perioderna stod det 2–0 till Kärpät.

TPS Åbo–Färjestad 4–3 e str (0–1, 2–0, 1–2, 1–0)

Mål, Färjestad: Anders Bastiansen, Mikael Johansson, Martin Johansson

Kommentar: Efter två matcher är Färjestad är fortfarande segerlöst i Nordic Trophy. Mot TPS blev det förlust efter straffar sedan veteranbacken Marko Kiprusoff avgjort för finländarna. Färjestad vände 1–2 till 3–2 på två minuter i inledningen av den tredje perioden, men TPS kunde kvittera strax efter.

Jokerit–Linköping 2–4 (2–0, 0–1, 0–3)

Mål, Linköping: Eric Beaudoin, Andreas Pihl, Mattias Carlsson, Pontus Petterström.

Kommentar: Linköping fortsätter att vara starka i slutperioden. Mot Tappara i torsdags blev det 5–1. I går vann Linköping den tredje perioden med 3–0. Nyförvärvet Eric Beaudoin gjorde mål igen och i kassen debuterade nyförvärvet Daniel Henriksson.

HIFK–Frölunda 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)

Mål, Frölunda: Niklas Andersson.

Kommentar: Frölunda tog första segern i Nordic Trophy mycket tack vare storspel av nya målvakten Johan Holmqvist.

– Johan var riktigt bra, inget snack om saken. Men när vi vinner med 1-0, är det många andra som också gör det väldigt bra, säger tränaren Ulf Dahlén till klubbens hemsida.

Frölunda luftade på nytt tre juniorer och lät Jonas Nordquist, Tomi Kallio och Karl Fabricius vila.

Tappara–Djurgården 4–2 (1–0, 3–2, 0–0)

Mål, Djurgården: Michael Holmqvist, Dick Axelsson.

Kommentar: Ny förlust för Djurgården, och det hjälpte inte att målvakten Gustaf Wesslau storspelade. Tappara ledde med 4–1 efter halva matchen. Visserligen reducerade Dick Axelsson i slutet av mittperioden, men närmare än så kom inte stockholmarna.

Malmö–Rögle 3–2 (0–0, 2–0, 1–2)

Kommentar: Calle Söderberg sänkte nästan på egen hand Rögle. Malmös spelgeni gjorde lagets samtliga tre mål i Skånederbyt mot Rögle, det första kom efter en rejäl målvaktstavla av Jere Myllyniemi. Rögles nyförvärv Chris Abbott ordnade lite spänning när han, med 49 sekunder kvar, reducerade till 2–3 på straff.