Träffad av skott – käkbenet gick av

HOCKEY

MIkael Renberg: Jag har aldrig blivit så knockad i hela mitt liv

Slagskottet sänkte Mikael Renberg, 35, som fick en fraktur på käken.

– Jag har aldrig blivit så knockad i hela mitt liv, säger han.

Foto: KÄKBENET GICK AV Så här såg Mikael Renberg ut i går kväll, timmarna efter smällen som nu stoppar Skellefteås stjärna från spel innan nyår.

I går förmiddag tränade Skellefteå AIK. På uppvärmningen sköt junioren Tim Erixon (son till förre NHL-spelaren Jan Erixon), 16, ett skott mot mål. Men oturligt nog studsade pucken i ribban och knockade Mikael Renberg.

– Det small till och allt blev svart, säger Mikael Renberg till Sportbladet.

Ansiktet svällde upp

Pucken tog på Renbergs vänstra sida och slog av käkbenet. Ansiktet svällde upp och Renbergs ansikte såg illa tilltygad ut när han fotograferades i går.

– Jag har aldrig blivit så knockad i hela mitt liv. Den här smällen var värre än den jag fick i NHL när de fick sy 200 stygn i ansiktet, säger Renberg, som gick på smärtstillande medel i går eftermiddag.

Efter olyckan i Skellefteå Kraft Arena åkte Renberg till lasarettet i Skellefteå. Käken röntgades och Renberg uppgav i går kväll att käken kan vara av.

Det kan innebära att han måste operera in en titanplatta i käken.

Sugen på spel igen

Hur länge Renberg blir borta är osäkert. Han ska försöka att åka skridskor i förmiddag och han uppges vara sugen att spela så snabbt som den specialtillverkade hjälmen passar på huvudet.

När han provade den i går så var den för liten. Ansiktet var för svullet...

I kväll spelar Skellefteå en ödesmatch mot Mora.

Utan Renberg. Och med endast tio forwards.

Tala om dubbelsmäll för Skellefteå AIK.

ARTIKELN HANDLAR OM