Sexigt, Sedin – poängsuccén fortsätter

HOCKEY

Svenskduon levererade i ny omgivning

Det spelar ingen roll vem de spelar med – Daniel och Henrik Sedin får jobbet gjort ändå.

I natt svarade tvillingduon för sammanlagt sex poäng när Vancouver Canucks besegrade Chicago Blackhawks med klara 5-0.

Foto: Tvåmålsskytt. Henrik Sedin gjorde två mål i 5–0-matchen mot Chichago Blackhawks i natt. Tillsammans med tvillingbrorsan Daniel producerade Sedinarna sex poäng.

Tvillingarna Sedin har till och från matchats med Markus Näslund under säsongsstarten. Samspelet mellan trion från Järved har fungerat bra. Men för att sprida ut Canucks offensiv har lagets coach Alain Vigneault de senaste matcherna valt att splittra på svenskkedjan.

Det har inte alls påverkat Sedinarna.

Tillsammans med nye kedjekamraten, den före detta Hammarbyspelaren Taylor Pyatt, fortsätter de att producera.

I nattens 5-0-seger över Chicago Blackhawks noterades Henrik Sedin för sina två första mål för säsongen – bägge gångerna framspelad av tvillingbrorsan.

– Jag har skjutit en hel del, men pucken har inte gått in. Så det var verkligen skönt att få trycka dit två i kväll, sade Henrik Sedin till AP efter matchen.

Den offensivt starka duon svarade för varsin passningspoäng till när man spelade fram Taylor Pyatt till 4-0-målet.

I NHL:s totala poängliga delar Daniel och Henrik nu andraplatsen bakom Atlantas Marian Hossa med fyra andra spelare. Bägge två har svarat för 14 poäng vardera – Daniel fem mål och nio assist, Henrik två mål och tolv assist.

Över huvud taget var det en fin svenskkväll i Chicago. Mattias Öhlund spelade fram till två av Canucks mål medan Markus Näslund bidrog med en passningspoäng.

Uffe Bodin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL