REVANSCHEN

HOCKEY

Krisförklarade Luleå vinnare igen

GÄVLE. Blytung säsong och krisstämpeln hängande över sig. Då gav Luleå svar på tal och tog säsongens viktigaste seger och lämnade över sista platsen till Mora.

– Nu ska vi till slutspel, säger Luleås lagkapten Anders Burström.

Foto: tryckare Jaroslav Obsut spelade tufft mot Alexander Sundström.

Första segern i december kunde inte kommit lägligare för Luleå som samtidigt som man haft stora problem på planen bland annat brottats med Obolhärvan och sportchefen Hans Chrunaks skandaluttalanden mot domare Robert Lahti.

– Segern mot Brynäs var därför livsviktig för oss, den mentala biten med självförtroende är så otroligt viktigt när tabellen är så jämn som den är, det laget som tar ledningen från start vinner också väldigt ofta matchen. Nu blir det lite skönare att äta julskinka när vi lämnat över jumboplatsen åt Mora, säger Anders Burström.

Når oftast slutspel

Luleå brukar alltid kriga sig till en slutspelsplats som man inte missat sedan säsongen 1993/94.

– Jag tror att det kommer att bli ännu jämnare i tabellen faktiskt, för alla lag som ligger i nedre delen är bra och nu börjar ju Modo bli indragna också, det kommer att avgöras i sista omgången. Vi ska till slutspel den här säsongen också och vi brukar ha vår allra bästa period efter jul och nyår, jag hoppas och tror att vi har det den här säsongen också. Det kommer att bli ett slag in i det sista, säger Anders Burström som kunde slå in avgörande 3–1-pucken i tom kasse efter att Brynäs Pavel Brendl skjutit i ribban för en kvittering i slutminuten.

Vad är det som inte funkat så här långt?

– Det är mycket som gått fel. Men på planen är det i powerplay och boxplay som matcherna avgörs och där måste vi bli bättre. Försvarsspelet och effektiviteten måste också höjas, säger Burström.

Före detta Brynässpelaren och Luleåtränaren Roger Kyrö som många börjar ropa efter hans avgång var påtagligt lättad efter segern.

– Vi gör en fruktansvärt bra match, ingen faller ur ramen och vi vinner fullt rättvist, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM