CHOCKBILDEN

HOCKEY

Svenske stjärnan fick skridsko i ansiktet

Foto: AP
nästan oskadd Niklas Kronwall får Marek Svatos skridsko i ansiktet – men mirakulöst verkar svensken ha klarat sig nästan helt utan skador. Troligtvis är han tillbaka redan på fredag.

Här är bilden som chockade NHL i natt.

Detroits svenske back Niklas Kronwall fördes till sjukhus, ymnigt blödande, efter att ha fått Coloradoforwarden Marek Svatos skridsko i ansiktet.

– En sådan himla otur, säger lagkamraten Nicklas Lidström.

Det var efter att ha fullföljt en tackling som Niklas Kronwall drabbades av den otäcka ansiktsskadan. Slovaken Marek Svatos ramlade baklänges efter kollisionen med den svenske backen. Hans ben åkte upp i luften och skridskon träffade Kronwall över näsan.

”Sån himla otur

26-åringen från Järfälla fördes blödande till ett sjukhus i närheten av Colorados hemmaarena Pepsi Center.

– En sådan himla otur. Han delade ut en utmärkt tackling och fick killens skridsko i ansiktet. Det är tufft för honom, säger Detroitkaptenen Nicklas Lidström till Detroit Free Press.

Niklas Kronwall förväntas dock inte missa några matcher till en följd av skadan. Eftersom nattens NHL-spel var det sista inför nästa veckas All star-match, har Detroit inga fler matcher förrän på fredag.

Då tror Detroitledningen att Kronwall ska vara spelklar igen.

– Under idealiska förhållanden är han det, säger coachen Mike Babcock.

Skadedrabbad

Detta var bara en i raden av jobbiga skador som drabbat Niklas Kronwall under hans NHL-karriär. Under debutsäsongen, 2003/04, drabbades ex-Djurgårdaren av ett benbrott som tvingade honom att missa en hel del tid. I fjol slet han sönder ett korsband i ena knäet och missade större delen av säsongen innan han kom tillbaka och lyckades vinna både OS- och VM-guld med Tre Kronor.

I år har Kronwall från och till dragits med ljumskbesvär.

Matchen i Denver vann Colorado med 3-1. Johan Franzén hade passningspoäng på Red Wings tröstmål, som prickades in av finländaren Valtteri Filppula.

Se även:

Uffe Bodin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL