Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö tappade 2–0-ledning

Publicerad:
Uppdaterad:

Fick 3–3 mot Linköping

Linköping (TT)

Från 0–2 till 3–2 inom loppet av tre minuter och 22 sekunder.

Ändå tvingades Linköping kliva av hemmaisen utan seger – för femte matchen i rad.

Malmö kvitterade till 3–3 och tog sin första poäng hittills i Cloetta Center.

– Starkt att få med oss poäng härifrån, men det borde ha varit tre. Vi spelar oavgjort alldeles för mycket. Det hjälper inte så mycket om man vill uppåt i tabellen, säger Mikael Wahlberg med ett snett leende.

Gästernas centerstjärna lyfte in 2–0 efter ett rappt power play i mitten av den andra perioden. Då verkade Malmö vara på väg mot sin första seger mot Linköping under ordinarie matchtid sedan hösten 2003.

– De två första perioderna kan ha varit våra bästa på bortaplan under hela säsongen. Men det märks att vi ligger sist och har fått stryk mycket när de reducerar i början av den tredje, menar Wahlberg.

Snabb vändning

På 3.22 vände LHC 0–2 till 3–2 efter mål av Carl Gunnarsson, Tim Eriksson och Sami Torkki.

– Vi blev lite ängsliga och det straffar sig mot ett lag som Linköping. Innan var vi väldigt tajta i försvaret och bjöd i stort sett inte på något.

Publiken förväntade sig säkert att sina favoriter skulle dra ifrån – men i stället kvitterade Malmö redan efter 20 sekunder genom Lubomir Sekeras.

Sedan Dave King tog över efter Lars ”Osten” Bergström har poängen börjat ramla in för skåningarna.

– Jag vill inte klanka ned på Osten, men tränarbytet var nog nödvändigt för oss. Jag trodde att King skulle vara en gaphals, men det är faktiskt tvärtom. Han är en riktig gentleman, oerhört trevligt och väldigt kunnig. Dave har gett oss mycket tips och fått i gång vår defensiv. Numera slår inte backarna sarg ut hela tiden, utan vågar hålla i pucken, säger Wahlberg.

Darrigt

Finaltippade Linköping har varit darrigt på sistone, med bara en seger de åtta senaste omgångarna, och inte en hemmaseger på fem matcher. Trots 49 skott och bland annat två minuters power play i fem mot tre, förmådde man bara göra tre mål.

– Våra två första perioder är under all kritik. Ingen av spelarna ville in i skiten, utan vi åkte bara runt och gled. Det är för jäkla dåligt, dundrar tränaren Gunnar Persson.

I den sista höjde sig Linköping rejält, men tappade poäng efter en markeringsmiss vid gästernas mål fram till 3-3.

Ryske domaren Alexej Radovin tog 52 utvisningsminuter i en ganska snäll match – och fick en hel del negativ kritik.

– Han gjorde det fruktansvärt svårt för spelarna i bägge lagen. Ska det se ut så här vet jag inte om det internationella domarutbytet är värt att fortsätta med, anser Gunnar Persson.

Joakim Löwing/TT

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN