Frölundas slitvargar avgjorde mot Malmö

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

avHenrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. Tuff kvartsfinalförlust i våras och stryk senast.

Nu verkar Frölunda ha hittat nycklarna mot Malmö.

– Vi var lite tuffare och hårdare defensivt, de fick inte samma snurr i anfallsspelet som i de tidigare matcherna, säger Max Friberg. 

Frölunda följde upp 2-1-segern mot Örebro med ytterligare en hemmaseger. 3-0 mot Malmö, som annars vuxit fram som ett mardrömslag för göteborgarna. Men Malmös fysiska spel kom inte alls till sin rätt i säsongens tredje möte.

– Det är ett steg i vår utveckling som lag tycker jag. Vi är lite hårdare och tuffare defensivt och ser till att hålla både spelare och puck borta från målet så mycket som möjligt, säger Max Friberg.

Han och Sebastian Stålberg var de inte helt tippade målskyttarna i den första perioden, den som la grunden till Frölundas seger. För Friberg var det säsongens andra mål. För Stålberg det första.

– Jag hade väl noll mål efter 26 omgångar i fjol, nu är det två på 15. Det är ett stort steg framåt, säger Friberg.

Och den press som Malmö de senaste säsongerna satt upp redan högt i mittzon spelade Frölunda sig nu snabbt och förhållandevis enkelt igenom.

– Jag håller med. Det är lite det när vi vinner puck högre upp i banan också, så blir det enklare att vända på dem också. Det hänger ihop lite, det defensiva och det offensiva.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM