Publicerad:

Enorma krossen – efter skandalvideon

Av: Per Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Ottawa Senators reagerade på helt rätt sätt på senaste skandalen.

Mindre än ett dygn efter att världen hade sett videon där flera ledande spelare, med stjärnan Matt Duchene i spetsen, hånade en assisterande coach och sågade det egna spelet slog de New Jersey med 7-3.

– Det har varit ett par tuffa dagar för många av oss och de behövde verkligen den här responsen från alla, säger Duchene.

Många undrade hur Senators skulle repa sig efter debaclet igår, när en video på spelare som hånade assisterande coachen Marty Raymond och sågade det egna spelet nådde offentligheten.

Utan problem, visade det sig.

De körde över New Jersey Devils hemma i Canadien Tire Centre och vann till slut med rungande 7-3.

– Jag har hela tiden sagt att det finns fantastiska kvaliteter i den här gruppen och det visade vi ikväll, säger Matt Duchene till Ottawa Sun.

Han var en v spelarna som, utan sin vetskap, filmades under den famösa Uber-trippen i Phoenix – och uttalade sig mest nedlåtande om Marty Raymond.

”Tuffa dagar”

– Jag vill framföra min djupaste ursäkt till honom. Martyt är en sjutusan till person och coach och förtjänade inte det här. Jag menar verkligen, verkligen det.

– Segern ikväll var stor och viktig. Det har varit ett par tuffa dagar för många av oss och vi behövde verkligen den här responsen.

Mark Stone var isens store kung med två mål och tre assist , men även unge backen Thomas Chabot – ”den nye Erik Karlsson” – briljerade med ett mål och två assist. Det betyder att han nu, med sammanlagt 20 poäng, leder backarnas poängliga.

– Jag är inte förvånad. Han är redan en superstjärna och kommer bli nominerad för Norris Trophy om han fortsätter så här, säger Duchene.

Magnus Pääjärvi satte säsongen första mål i tom kasse i slutet.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: