Kritiserade Alcén bakom Brynäs storseger mot Rögle

avDaniel Sörensen

Efter den senaste matchen kallades han för ”ett virus i omklädningsrummet”.

Nu har Brynäs Johan Alcén tagit sin revansch – i segermatchen mot Rögle gjorde han ett mål och en assist.

Det var en rejäl sågning som Timrå-målvakten Niklas Svedberg bjöd på efter den senaste ligamatchen mot Brynäs.

Efter storförlusten (5–1 till Gävleklubben) var Svedberg ordentligt ilsken och fäktade vilt åt alla möjliga håll – en som fick sig en ordentlig känga av 29-åringen var Brynäs center Johan Alcén, 30.

– De har ett gäng som åker och snackar. Alcén är i Brynäs för att hans farsa (målvaktstränaren Pecka Alcén) har varit där, det vet alla. Det är ett virus i omklädningsrummet, säger Svedberg som tidigare vunnit SM-guld med just Brynäs och haft Pecka Alcén som tränare.

Ett par dagar senare visade Svedberg prov på ånger.

– Jag tycker att jag gick för långt med kommentaren om omklädningsrummet där. Jag känner inte honom personligen och då ska man inte uttala sig på det sättet, sa han till Gefle Dagblad.

Låg bakom två av målen

I Brynäs bortamatch mot Rögle fick Johan Alcén bevisa för sina belackare att han minsann kan spela hockey.

Efter 7.08 i första perioden låg han bakom Brynäs ledningsmål då han spelade fram till Jacob Blomqvist som förvaltade läget.

Drygt 20 minuter senare kunde han själv skjuta in sig i målprotokollet –han utnyttjade ett försvarsmisstag i Rögle-zon och smällde upp pucken i bortre krysset. Målet betydde 3–0 för gästerna.

Matchen slutade 4–0 till Brynäs som nu har vunnit tre av fyra matcher i december.

”Jäkligt roligt att spela”

En annan av Brynäs nyckelspelare denna kväll var målvakten Joacim Eriksson, 28, som visat storform denna månad.

Efter åtta tunga, skadefyllda månader är målvakten tillbaka på isen och presterar för fullt. På de tre matcher som han har hunnit spela sedan comebacken har han bara släppt in en puck.

Mot Rögle räddade Eriksson 40 skott.

– Jag njuter när jag är ute där. Det är jäkligt roligt att spela och skönt att vara tillbaka. Det var en lång rehab. Jag tycker att jag förberett mig väldigt bra för att komma tillbaka på topp, säger han själv till C More.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM