”Det dummaste och klantigaste jag gjort”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Därför fick Conny Strömberg sparken från Örebro

Foto: BILDBYRÅN

Conny Strömberg, 37, fick sparken från Örebro.

Nu berättar han för första gången varför.

Conny Strömberg vann under sin tid i Örebro allsvenskans poängliga, men skapade även en hel del trubbel.

I början av 2011 sparkades han från klubben efter att ha hamnat i fyllecell på julafton.

Örebro tog senare tillbaka Strömberg – men återigen slutade det med att klubben gjorde sig av med honom, ”av disciplinära skäl”.

Nu ger Conny Strömberg för första gången sin egen version och berättar att det var alkohol inblandat. I sin kommande självbiografi ”Conny Strömberg – en lirares bekännelser”, som återges av hockeysverige.se, skriver han:

”Jag hade lydigt och utan gnäll tagit antabus i nästan ett och ett halvt år. Varje måndag, onsdag och fredag var det några som hade ansvaret för att ge mig mina brustabletter.
När kvalserien närmade sig sa en av de ansvariga till mig:
”Du Conny, du lär väl knappast dricka någonting under kvalserien? Då behöver vi inte ge dig de här tabletterna.”.
Jag sa: ”Nej, det behöver ni inte. Jag kommer inte att dricka”.

Örebro hade inlett kvalserien uselt och när Conny Strömberg kom hem till lägenheten efter en ny förlust – mot ärkerivalen Bik Karlskoga – kunde han dock inte hålla sitt löfte.

”Jag var törstig...”

"Mitt i bedrövelsen visste jag: efter sju dagar utan antabus skulle jag kunna dricka alkohol igen utan att kroppen tog mer stryk än normalt. Det finns inte ord och det finns inga ursäkter eller förklaringar till hur jag valde att hantera situationen. För att göra en kort historia ännu kortare: jag dricker några glas. Hemma i min lägenhet givetvis. Inte ute på krogen. Jag var törstig och trodde inte att det någonsin skulle komma fram. Det här händer en söndagskväll och när klockan är 22.45 ska jag – med alkohol i kroppen – knalla iväg för att hämta en pizza. Trots att jag utsätter mig för en onödig risk har jag ändå maximal otur. Därinne sitter nämligen en av ledarna i Örebro HK. Eftersom lokalen är i det närmaste tom på folk blir jag upptäckt och ledaren konstaterar snabbt att jag luktar alkohol.
Jag blir avstängd.
Jag får sparken.
Det är slut på min tid i den klubb där jag stannat längst och trivts allra bäst. Det jag gjorde den söndagskvällen är det dummaste och klantigaste jag gjort och den händelse jag själv förbannar mest under hela min karriär”.

”Flydde fältet”

Conny Strömberg berättar vidare i boken att han flydde Sverige.

”Jag klarade inte av att vara kvar i Sverige. Behövde komma bort. Behövde tänka. Vara i stillhet. Jag bokade snabbt en resa till Alicante och flydde fältet. Det kändes bäst så. Jag hade ställt till det igen, och från en sekund till en annan gått från tänkbar elitseriespelare till en människa ingen ville ta i ens med handskar på. Det blev den tyngsta sommaren i mitt liv”.

Conny Strömberg tillhör numera Tingsryd och debuterade i gårdagens 3–1-förlust mot Almtuna. Strömberg assisterade till Pontus Netterbergs mål.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN