’Fattade att det krävs träning’

HOCKEY

Så gick Linus Klasen från diva till grovjobbare

Tio poäng i slutspelet och på väg att föra Luleå till SM-final.

Linus Klasen, 27, gör dundersuccé – tack vare hårdträningen kort innan slutspelet startade.

Då gick Luleåstjärnan ner flera kilo.

– Jag har börjat fatta att det krävs hård träning, säger Klasen till Sport­bladet.

Foto: Linus Klasen.

Klasen var omtalad för sin höga lön i Malmö förra säsongen. Sedan värvades fixstjärnan till hårt defensivt inriktade Luleå för sina spetskvaliteter – och har lyft sitt offensiva spel ytterligare ett snäpp.

I slutspelet har han stundtals varit dominant, gjort tre mål och sju assist, och ett stort hot i Norrbotten­klubbens powerplay-spel.

Mycket träningscykel

Hemligheten bakom slutspelssuccén: Stenhård träning.

– Hemlighet och hemlighet... Jag tror att det är mycket tillfälligheter att det har lossnat just nu. Jag tycker själv att jag spelat på en bra nivå hela säsongen och levererat passningar precis som jag gör nu, säger ­Klasen till Sportbladet.

– Men jag körde mycket på träningscykeln i slut­skedet av säsongen och ­varit väldigt noga med kosten. Saker som är ganska normalt för en idrottsman, fortsätter han.

Men normalt har det ­inte alltid varit – inte för ­honom.

Tidigare har puckkonstnären med sina känsliga handleder levt mycket på sin talang, men insett att det också krävs hård träning för att lyckas ta sig till den ­absoluta toppen.

Finns en bit kvar

– Till viss del kan man ­leva på sin talang. Men det går inte att ljuga. Nu har jag blivit lite äldre och förstår saker jag inte förstått tidigare. Jag har haft en bra ­dialog med min agent, säger Klasen.

– Men vissa är säkert mycket bättre tränade än jag just nu, det finns en bit kvar, fortsätter han.

Sedan han kom till Luleå har Klasen gått ner sex kilo och är bättre tränad än ­någonsin. Laget har just nu 2–1 i semifinal­serien mot Färjestad och är bara två matcher från en SM-final.

– Visst, det har gått väldigt bra för laget och för min del så här långt. Men fortfarande gäller det att ha fullt fokus. Det är en lång väg kvar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF